U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

interview William Sweetlove

Zaterdag 2 september 2017 - 16:25

Met veel plezier heb ik het interview met William Sweetlove in Humo 4016 gelezen. Het deed bij mij een belletje rinkelen. Zo’n goeie veertig jaar geleden, toen ik mijn vrouw leerde kennen, stond er in het appartement van mijn toekomstige schoonouders een kunstwerkje wat verloren in een hoekje in de bergkamer. Ik wist niet wat het voorstelde en vond het ook niet bepaald mooi, maar het intrigeerde mij enorm: twee foto’s van een oudere en een jonge vrouw, in hars gegoten en aan touwtjes opgehangen in een kader. Na ons huwelijk ben ik dat werk compleet vergeten, tot vorige week. Ik ben naar mijn schoonouders gereden, die nu hoogbejaard maar gelukkig nog in leven zijn, en vroeg of ze zich dat werkje nog herinnerden. Mijn schoonmoeder trok een lade open en haalde het tevoorschijn. Ze hadden het ooit als geschenk van William gekregen, mogelijk omdat mijn schoonvader indertijd een zeer positieve recensie over zijn werk geschreven had.

Ik mocht het hebben, en nu pronkt het in mijn bibliotheekkast. Ik kijk er elke dag naar, maar ik weet nog steeds niet wat het voorstelt. En mooi is het nog altijd niet, maar het blijft intrigeren. Zoals een kunstwerkje hoort te doen.

Eddy Noulez, Oostende.