U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Misbruik binnen de Katholieke kerk.

Zaterdag 16 september 2017 - 14:39

Onlangs de docu gezien op Canvas, over kindermisbruik binnen de Katholieke kerk en hoe dit heel dikwijls nog altijd in de doofpot wordt gestoken en er in vele gevallen een omerta heerst.
De kerk heeft lijsten van pedofiele priesters maar weigert die aan het gerecht te geven.
In vele gevallen komen de daders ermee weg. Een voorbeeld gaven ze van een geestelijke die, bleek, dove kinderen misbruikte, de kerk was op de hoogte en om een schandaal te vermijden, zonden ze die man naar de andere kant van de wereld om zijn werk verder te zetten, natuurlijk begon hij opnieuw kinderen te misbruiken, dit keer was het gerecht er het eerste bij.
Wat mij heel kwaad maakt is de totale onverschilligheid van de gemiddelde gelovige.
Het gaat er niet om dat er pedofielen zijn onder de priesters, zulke zieke geesten vindt je overal, maar om het feit dat de kerk er alles aan doet om dit binneshuis te houden en dat hierdoor de daders ongestraft blijven, erger nog,in vele gevallen kunnen ze opnieuw beginnen te misbruiken.
De enige echte manier om de kerk wakker te schudden en hen te dwingen dit probleem echt aan te pakken, is hen te raken waar het pijn doet : HUN MACHT EN HUN GELD!
De gemiddelde gelovige moet zijn geloof niet afzweren, maar het zou al heel veel helpen mocht hij zich afkeren van het instituut kerk.
Al wie nu nog huwt voor de kerk, of zijn kind laat dopen of het vormsel laat volgen, is onrechtstreeks medeverantwoordelijk voor die misdaden. Waarom zou de kerk veranderen als de meute schaapjes , wat ze ook doet hen blijft steunen.

Al wie vindt dat ik hier overdrijf en zelf kinderen heeft, effekes empathisch zijn : stel je hebt 2 kinderen, het eerste wordt misbruikt door een priester en de kerk steekt dit in de doofpot en je kind blijft in de kou staan.
Benieuwd of die ouders nog altijd niet akkoord zouden gaan met wat ik hier schrijf en of ze nog 1 stap in een kerk zouden zetten?
Dus voor de meeste is het de ver van mijn bed show, zolang het hen niet overkomt, of hun kinderen. Daar komt het op neer....

Huysman Thierry, marke.