U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Koop Belgisch?

Vrijdag 29 december 2017 - 12:29

In Humo 4034/52 schrijft Myriam Roeland, in een reactie op een artikel uit het Nieuwsblad van de heren Torfs en co., dat ze problemen heeft met "Belgische" webshops. Zijnde Coolblue en Kruidvat.
Het is onderhand ongeveer algemeen geweten dat Coolblue Nederlands is. Ook Kruidvat heeft zijn hoofdzetel in Nederland, en is zelfs eigendom van een Chinese holding.
Dit terzijde. Wat ik wil zeggen is, ik (en met mij veel kennissen en familie) koop al behoorlijk lang en veel bij Coolblue. En heb daar nog nooit problemen gehad. Behalve één keer met een staafmixer, wat dan heel correct is opgelost.
Bij Coolblue gaan ze volgens mij zelfs héél ver in hun service. Deftige uitleg bij alles wat ze aanbieden, tot zelfs een video waarbij het artikel en zijn mogelijkheden duidelijk getoond worden, het Hollands accent neem ik er met de glimlach bij...
En aan de heren Torfs en co zou ik willen zeggen, het is waar dat er nauwelijks of geen toegevoegde waarde in ons land blijft als je bij buitenlandse webshops besteld.
Maar evenwel gebeurt het vervoer, de overslag en de uiteindelijke levering van de pakjes meestal wél door Belgische bedrijven. Waardoor het niet allemààl verloren is.
En dan nog dit, Lode Godderis (een professor godbetert) zegt "Een keukenrobot voor 23.59 uur bestellen en de volgende dag in huis? Fijn voor de consument, maar nefast voor de gezondheid van de arbeider die ’s nachts uw nieuwe speeltje moet klaarzetten om te versturen" .
Dit soort uitspraken zal onze concurrentiepositie zeker niet verbeteren, en daar zullen ze in Nederland eens hartelijk om lachen. Want daar is nachtwerk al lang ingeburgerd, zei het onder bepaalde voorwaarden. Hier in België is daar nog steeds geen duidelijke wetgeving over.
Tot slot, aan meneer Torfs (die van de schoenen...), bij u kost een zaterdaglevering 3€, Bol.com doet dit gratis, Coolblue ook, zélfs op zondag.
Besluit? Van zodra er een "échte" Belgische webshop is, die op gebied van kwaliteit en kwantiteit evenveel aanbied als onze buren, ben ik de eerste die dààr zijn aankopen gaat doen...

Andy Farlock, Lievegem.