U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Davos

Zondag 28 januari 2018 - 21:16


Vanmorgen nieuwe ledlamp (ongeveer 14 dagen in gebruik) van 10€ stuk. Made in China onder naam van het bekende gedelocaliseerde merk met hoofdzetel in Eindhoven. Dit is maar een fait divers in een reeks van allerlei voorwerpen met ondermaatse kwaliteit, waarop beknibbeld wordt om hogere winstmarges te verwezenlijken en om aandeelhouders ter wille te zijn.
Vermits in Davos enkel aandacht wordt gegeven aan winst en expansie van de economie pleit ik ervoor dat Test-aankoop en andere consumentenverenigingen wereldwijd ook elk jaar een hoogmis organiseren over de kwaliteit-prijsverhouding van de producten die aangeboden worden, maar dan in Bommerskonten of zo, dat is meer in verhouding met het prestige van de clubleden. Een mens moet zijn plaats kennen.
Het is nog veel schrijnender dat enerzijds een hoogmis voor de economie gehouden wordt in Davos en anderzijds meer dan 1200 werknemers hun job bedreigd is bij Carrefour, waaronder veel mensen die zich jarenlang kapot gewerkt hebben om rekken te vullen of aan kassa’s te zitten.
Het kostenplaatje van die hoogmis in Davos zou ik liever niet kennen. Waarschijnlijk is het bedrag ruimschoots voldoende om de werknemers van Carrefour jarenlang loon mee uit te betalen.

Marlene De Smedt, Londerzeel.