U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Elon Musk

Woensdag 31 januari 2018 - 11:21

Dat Elon Musk uit liefde voor de mensheid woongebieden wil creëren op andere planeten en satellieten is gewoon de mens uitlachen (Humo 4036).
Als in de toekomst onze planeet verloren gaat, is het juist wel door miljonairs  en zieners als Musk. Waar gaat hij een nieuwe Aarde vinden? Om zo'n perfecte planeet als de onze te vinden, zal hij niet lang genoeg leven — als die al ergens zou bestaan. Of zal hij op Mars een stukje Aarde namaken? Dan zal dit alleen voor de superrijken zijn natuurlijk. En dit terwijl wij hier onze perfecte Aarde hebben waar alles zo prachtig op elkander aansluit en ter beschikking is; de natuur, de lucht, de zon, de maan, onze hele leefwereld. Maar om wat we hier hebben te beschermen, en een oplossing te zoeken voor de overbevolking, de vervuiling, het uitroeien van zovele prachtige dieren op land en in zee, daar is meneer Musk niet slim genoeg voor. Of brengt het niet genoeg op? Voor iemand die als een grootmeester zoveel zetten vooruitdenkt, moet dat toch een koud kunstje zijn? Of is alleen de aandelenmarkt belangrijk?

Julia Peeters.