U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Kijkfiles

Donderdag 8 februari 2018 - 16:30

Door mijn vele verplaatsingen voor mijn beroep word ik steeds vaker geconfronteerd met kijkfiles. Bij het minste knipperlichtje dat sommige automobilisten op een autosnelweg in de verte opmerken, of bij een -ongeval in de andere richting, zie ik een cascade aan stoplichten voor me aanfloepen, alsof men in een vlaag van massahysterie besluit ‘om even stil te staan bij de jachtigheid van het leven’. Voor wie het nog niet wist: uw -wagen vertraagt ook als u het gaspedaal even lost. U hoeft niet bij elk vermeend -gevaar als een gek op de rem te gaan staan.

En voor wie denkt dat hij of zij achter het stuur moet telefoneren, dromen, lezen, zich schminken of zich scheren: op een autosnelweg moet men rijden. Er zijn geen tegenliggers, kruispunten, verkeerslichten, onvoorziene scherpe bochten, fietsers of voetgangers. Het blijft mij een raadsel hoe mensen er toch nog in -slagen een ongeval te hebben in bijna ideale rijomstandigheden.

Olaf Marx, Genk.