U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Brexit

Zondag 18 februari 2018 - 12:50

Vanmorgen hoorde ik op Vrt radio1 Lia Van Beckhoven over het zwakke leiderschap van Mevrouw May. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen sympathie voor haar partij, maar ik vind het toch net iets te gemakkelijk om steeds negatief over haar te oordelen. Ze zit met een hopeloos verdeeld land waarbij voor en tegenstanders van de Brexit ongeveer eenzelfde aantal mensen vertegenwoordigen. Zij is opgezadeld met een beleid waar ze ofwel de één ofwel de ander tegen de haren moet instrijken. De Brexiteers Farage en Johnson kunnen nu vanuit de zijlijn staan roepen maar wensten geen verantwoordelijkheid op te nemen om wat zij hadden uitgelokt. Dat is overigens ook zo in België en Catalonië.
Het is niet bemoedigend dat wij naar dat soort politiek evolueren. Hopelijk zien de mensen binnenkort nog eens het licht als zij in het kieshokje staan.
Door wie willen ze geleid worden door iemand die vanuit de zijlijn de macht dicteert of door iemand die zijn verantwoordelijkheid opneemt. Hoewel dat ook verkeerd kan uitdraaien zoals we kunnen vaststellen in de VS, maar als ik het begrepen heb was het ook daar niet voorzien om de functie echt op te nemen maar eerder om invloed te verwerven voor het economisch imperium en alt-right. Men kan zich beter laten leiden door de ratio in plaats van door het gevoel. Naar mijn mening zouden we daar veel meer mee gebaat zijn.

Marlene De Smedt, Londerzeel.

Lees meer brieven over: