U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Houtverbranding

Donderdag 22 februari 2018 - 23:48

Toevallig of niet kondigt minister Schauvliege vanop de beurs Batibouw aan dat ze een premie voorziet voor de aankoop van houtkachels. Een keuze voor steun aan houtverbranding, ondanks alle negatieve berichtgeving die daar recent over was. De Vlaamse bouwmeester pleitte ervoor om het gebruik van houtkachels te laten uitdoven. Ook minister Tommelein verklaart zich -– een weliswaar schuchtere – tegenstander.

Voor ‘Het journaal’ ging de VRT de uitstoot van een houtkachel meten. De vervuiling was hallucinant, maar de eigenaar bleek niet geneigd om te stoppen met hout op te stoken, omdat hij verslaafd is aan de gezelligheid ervan. En dat terwijl hij net te horen kreeg wat welke nefaste gevolgen dat heeft voor de gezondheid, van zichzelf en van anderen.

Ik heb tot nog toe mijn best gedaan om mijn voetafdruk klein te houden, en niet sinds het mode geworden is, maar al decennialang: sober leven, niet elke dag vlees eten, geen vliegreizen, poetsen en wassen met natuurlijke producten. Waarom eigenlijk?

M. De Smedt, Londerzeel.