U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

De eenzaamheid van hoogbegaafden

Woensdag 28 februari 2018 - 21:24

Ik heb met veel interesse het artikel ‘De eenzaamheid van hoogbegaafden’ in Humo 4043 gelezen. Ik ben een vader van twee hoogbegaafde kinderen met een IQ van meer dan 140. Hun moeder en ikzelf zijn ook hoogbegaafd. De verhalen in het artikel zijn dan ook heel herkenbaar.

In artikels over hoogbegaafdheid komt Tessa Kieboom steeds naar voren als expert en ik heb ook boeken van haar gelezen. Zij is ontegensprekelijk de autoriteit op het gebied van hoogbegaafdheid in Vlaanderen. Zij spreekt steeds over haar streven om hoogbegaafdheid meer bekend en aanvaard te maken, zodat elke hoogbegaafde de kansen krijgt om zijn potentieel te bereiken of op zijn minst te benaderen.

Ik wil wel opmerken dat de manier waarop zij dat doet, van hoogbegaafdheid een elitair probleem maakt. De bedragen die zij bij Exentra vraagt voor intakegesprekken, begeleiding, jeugdkampen en workshops zijn astronomisch hoog. Wij zijn tweeverdieners met een zeer goed loon, maar begeleiding voor mijn kinderen bij Exentra kunnen we ons niet veroorloven. Het is spijtig dat kinderen en volwassenen die met hun hoogbegaafdheid worstelen, maar niet tot de rijksten in de maatschappij behoren, toch in de kou blijven staan.

Naam en adres bekend.