U wil reageren op een artikel in Humo, uw mening over een heet hangijzer ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld?

Deel

Scanners

Vrijdag 2 maart 2018 - 18:32

Na het Stedelijk Ziekenhuis van Aalst zal nu ook het Ziekenhuis Oost--Limburg (ZOL) ’s nachts scans uitvoeren om de wachttijden te verkorten. Alleen zijn er gewoonweg te weinig scanners in het netwerk waarin het ZOL is opgenomen. Blijkbaar is dat het gevolg van de besparingen in de gezondheidszorg. Lange wacht-tijden hebben een rechtstreeks effect op de overlevingskansen van de patiënten. Als die wachttijden het gevolg zijn van besparingen van de regering, dan realiseert ze op termijn ook een besparing op de pensioenen.

Een betere besparing op middellange en lange termijn zou zijn om vervuilende dieselmotoren en houtkachels te verbieden. Er zijn genoeg alternatieven, zoals elektrische en hybride motoren. Verder moet de overheid strenger optreden tegen de praktijken van de voedingsindustrie, die tal van additieven aan haar producten toevoegt, en alternatieve voeding zonder additieven moet sterker gepromoot worden. Momenteel zijn er vier keer meer overlijdens door darmkanker dan door het verkeer, volgens de vzw Stop Darmkanker.

We hebben toch een minister van Volksgezondheid die arts is? Waarop wacht ze om te scoren bij de publieke opinie, met twee verkiezingen in het vooruitzicht?

Marcel Dierick, Aalst.