© Wouter Van Vaerenbergh

Review: Lord Huron op Pukkelpop 2013 (Club)

, door (elv)

Deel

Een harde conclusie, maar wie de optelsom maakte kwam in de Club niet veel verder dan een viertal uitblinkers. Het lag 'm overigens niet aan Schneider zelf: hij stond er, in een veredeld stropersplunje weliswaar, sprak altijd met twee woorden, en excuseerde zich wanneer hij uw comfort zone probeerde binnen te dringen - helaas: te verlegen. Zijn keelgeluid was dan weer vlekkeloos, maar nooit echt beklijvend genoeg om zich in de oorkanalen vast te bijten.

Zo had Lord Huron ons in opener 'Ends Of The Earth' nog wél mee. Tel de uitzinnige percussiemomenten en gitaren die als violen huilden samen, en u hoorde een ménage à trois tussen Bruce Springsteen, Josh T. Pearson en Fleet Foxes. Schneider probeerde het wel vaker zo - gitaar, riff, samenzang, swingende bas - maar viel al snel in herhaling. En tegen de tijd dat 'The Stranger' aan zijn beurt toe was, was u al lang afgedwaald. Niet meer in het Wilde Westen, zoals dat veertig minuten eerder het geval was, maar gewoon met beide voeten op een stoffige akker in Kiewit.

Dappere poging. Met de nadruk op poging.

Het moment

'The Stranger', 'Ends Of The Earth' en 'Time To Run': de bewijzen dat Lord Huron, naast een Gebroken Man, ook gewoon iets moois kan met een gitaar.

Het publiek

Het meisje met de bloemenkrans op de eerste rij liet elk woord van 'The Stranger' over haar droge lippen dansen. Pracht van een nummer overigens, waarin Schneider bruut naar de keel greep, en pas vijf minuten na het afsluitsignaal liet begaan.

Quote

'I wanted everybody else in the world to know / I wanted everyone to know that you're the girl for me / I wanted everybody else in the world to know it / That I ain't ever gonna let 'em take the life from me.' Schenk uw vrouw 'Time To Run' cadeau, voor wij het doen.

Tweet

Tralala, hoepsakee, trololol!

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?