© Jan Geloen

Review: Factory Floor op Pukkelpop 2013 (Castello)

, door (fvd)

2

Factory Floor, van wie het debuut begin september eindelijk uitgebracht wordt, was vandaag: aardedonker en snoeihard maar altijd to-the-point. Ze creëerden hetzelfde soort springerige opwinding dat ook !!! ooit teweegbracht, die volledige zwoele herfst van 2001 lang. Ze programmeerden hun beats synchroon met de jungle-broeierigheid van de bloedhete Castello, als een polsslag in overdrive.  

Nik Colk van Factory Floor onderhoudt nauwe banden met Chris Carter en Cosey Fanni Tutti van het legendarische Throbbing Gristle, en heeft dus genoeg bij de hond geslapen om de juiste vlooien meegekregen te hebben. Industriële, ultiem monotone death disco. Vier songs ver, en ons bier was voor een derde aangelengd met allerijl aan onze poriën ontsnapt zweet.

Factory Floor zit bij DFA en zit daar prima. Dit was een vertraagd, dieper snijdend en hongeriger Goose. Een ervaring. Een zinderend buikgevoel. Een mokerende resem nauwgezet over elkaar geschoven lagen noise en ontij. Het was goed.

Het publiek

Net voor ons twee programmatoren van een ander prestigieus, alternatief festival met elkaar zien overleggen. Dat ze er ook aan gedacht hadden Factory Floor om te boeken, maar dat ze de groep uiteindelijk toch iets te duur vonden. Stonden zich daarna uitgebreid voor de kop te slaan.

Tweet

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?