© Wouter Van Vaerenbergh

Review: Bat For Lashes op Pukkelpop 2013 (Marquee)

, door (jm)

18

Werd joie de vivre ooit al 's zo cutie pie opgediend? Bat For Lashes: een live cardiogram van Natasha Kahn - verrukkelijke chanteuse, slimme songsmid, meisje om te huwen. Hoe haar band, très nerdy over de instrumenten gebogen, epileptica aan het maken was, en hoe Natasha - ik beeld mezelf in dat ik haar bij de voornaam mag noemen - daar vocale serpentines over strooide: een trip op net ontdekte designer drugs.

'Hoeveel kippenvel mag er op een arm staan voor de poelier er een fileetje van bakt? '

Even overlopen? 'What's A Girl To Do' is de song die Kate Bush zou schrijven als ze opgegroeid was in het tijdvak van eDating, iPhones en aBnormaal veel keuzes moeten maken. 'Glass' was etherisch smachten façon Björk, maar dan zonder verwaaide moeilijkdoenerij. En 'All Your Gold' is de standaard waar PJ Harvey over moet als ze haar volgende plaat maakt.

Nog iets? 'Rest Your Head', of: hoe je de jaren tachtig toch een plekje in een eerste klasse-coupé kan geven zonder klef aan het stadiongalmen te gaan. En dan vergeet ik 'Laura' nog - een traanklieren tilt duwende sleper: hoeveel kippenvel mag er op een arm staan voor de poelier er een fileetje van bakt?

Dramaqueenen kan zonder bezopen huilen, in je ziel kerven kan zonder dat het in grote zelfmoordletters moet. Bat For Lashes was dansbare tristesse, ongekoelde passie, luide lendenlust - veilig thuiskomen, ja.

Het moment

Afsluiter 'Daniel': het volkslied van de net opgerichte republiek Sexistan. Kan ik mijn naam nog laten veranderen? Please?

Het publiek

Had slabbetjes nodig - en fucking terecht.

Quote

'Thank you Germany!' Die pinhelm op m'n bol was maar een grapje, Natasha!

Tweet


Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?