© Alex Vanhee

Dé vier artiesten die je donderdag moet zien op Pukkelpop

64

Plan hier uw persoonlijke Pukkelpop-parcours met onze handige tool

Gestapo Knallmuzik (Main Stage, 19.35u-20.15u)

De gedroomde prepartyband: Gestapo Knallmuzik, het marginale (of was het nu geniale?) Duits-Kempische electropoptrio dat standaard optreedt met swingende poetsvrouwen en Teletubbie-ballonnen op het podium. Beluister de hits ‘Heel die Tag Pörno’ en ‘Schüren mit ein Schürpapier’ en schaaf uw Duits bij. Lassen Sie uns diese Party starten! 

Peuk (Club, 21.20-22.20u)

Toen Humo eind 2018 peilde bij 41 Belgische muzikanten naar dé artiest van wie u een doorbraak verwacht, antwoordde de meerderheid Peuk. Wie, vraagt u? Peuk is Nele Janssen, Dave Schroyen (drummer bij onder meer Evil Superstars) en Jacques ‘Jacky’ Nomdefamille (bassist bij Heisa). Samen maken ze, naar eigen zeggen, sludge pop. Aan haar zatte nonkel op het kerstfeest legt Nele Janssen haar band als volgt uit: ‘Soms is het rustig, en soms schreeuw ik.’

The Van Jets (Club, 0.15u-1.15u)

We huilen onszelf nog steeds in slaap: The Van Jets, winnaars van Humo’s Rock Rally 2004 en een van Belgiës grootste leveraars van rockhits, hangt de gitaar definitief aan de haak. De begrafenis vindt plaats op Pukkelpop en niemand minder dan The Van Jets voorzien de dienst. Hul u in zwarte rouwkleren en breng voor een laatste keer hulde. We zullen jullie missen, jongens.

Black Box Revelation (Main Stage, 1u-2u)

‘Nee, van The Black Box Revelation, daar kregen wij gewoon maar niet genoeg van!’ zo schreef onze reporter ter plekke – neen, niet Eva De Roo, zij werkt bij Studio Brussel – over BBR’s set in de AB en hij deelde vervolgens vierenhalve ster uit. Jan Paternoster en Dries Van Dijck voldoen aan onze onverzadigbare honger: na een vurige set op Rock Werchter zal het duo ook de Dance Hall van Pukkelpop in de fik steken. 

 

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?