Humo's Rock Rally 2016:
dit zijn de 100 geselecteerde bands

3147

Blij om u na de nederlaag van het Front National, de loting van het EK en het huwelijk van Stromae nog méér heugelijk nieuws te kunnen melden: de jury van de 20ste editie van Humo’s Rock Rally is namelijk haar overlegkamertje buitengekomen — met waanzin in de ogen én 100 geselecteerde namen op een stukje papier. 

De schifting is gebeurd, en het kaf is van het koren gescheiden, maar dat wil niet zeggen dat we er al zijn: verre van zelfs. Nu volgen 10 preselecties in evenveel concertzalen, waarna er nog eens – hallo! – 80 bands afvallen. De 20 overblijvers spelen twee halve finales, en de beste 10 strijden uiteindelijk op 10 april, op de heilige planken van de Ancienne Belgique, onder elkaar voor de uiteindelijke overwinning, eeuwige roem en desgewenst een tongzoen van Guy Mortier.

Maar vooraleer we over onze eigen voeten struikelen: de preselecties, dus! U kunt er zelf bij zijn om the next big thing gade te slaan in De Zwerver, Vooruit, Cactus Club, De Posthoorn, Cultuurcentrum Mechelen, Het Depot, Rondpunt 26, CC Den Hoogen Pad en Nijdrop – als u in Vlaanderen woont, is er in de periode van 15 januari tot 12 februari ergens dichtbij wel een Rock Rally-evenement. Laat van u horen, steun uw favorieten en vooral: graaf naar ontdekkingen. Alle honderd bands staan hieronder op een rijtje, en vallen meteen - zonder remmingen of kosten - te beluisteren.

Vragen en/of opmerkingen? rockrally@humo.be

Dit zijn de 100 bands en hun speeldata:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: