Alternative

Comet Street

Programma

20 januari 2018 - Preselectie 2 - De Zwerver - Leffinge

De mening van de jury

20 januari 2018 - Preselectie 2 - De Zwerver - Leffinge

Stonerrock, één lid van de demojury kreeg nog steeds koude rillingen wanneer hij terugdacht aan de overdosis die hem die grijze decembernamiddag te beurt was gevallen. Comet Street was om onduidelijke redenen door de mazen van het net geglipt: heel even Barkmarket belovend, een fractie van een seconde naar Soulwax neigend, maar vooral grossierend in riffs, ritmes en schema’s van dertien in een dozijn.

'Dit was ik vrij snel beu'
'Laatste nummer deed mij een klein beetje aan Radiohead denken'
'Mij aan Barkmarket en Soulwax'

Bio

guitars: Jelle Reynaert (25)

bass: Thijs Vangheluwe (26)

drums: Ace Zec (37)

guitars, vocals: Brecht Vanvyaene (27)

Comet Street (BE)

Comet street is een vierkoppige band die bestaat uit drie ex-Miava leden, Brecht Vanvyaene – (gitaar/vocals), Jelle Reynaert (gitaar/backings) en Thijs Vangheluwe (Bass). Ze worden vervoegd door drummer Ace Zec (Customs, Helsinki, death before disco, Manoeuvres) Comet street wordt gekenmerkt door een breed gamma aan emoties en invloeden. Zweverige stukken worden afgewisseld met energetische riffs, daarboven komen maniakale vocals die je het gevoel geven dat Buckley niet dood is. In een hokje duwen lukt nauwelijks, maar denk aan 90ies rock, post rock, … super intens!

-“Een nieuwe, frisse sound, stappen op onbekend terrein, maar toch een dijk van een single.” (dansende beren) -“Het logische eervolle vervolg op Miava.” (Amped-up)

-“Comet street houdt Miava-spirit levend.” (never mind the hype)

Website: https://www.facebook.com/cometstreetmusic/

Bekijk het profiel van Comet Street op vi.be »

Gallerij