Indie Pop

moonai people

Programma

26 januari 2018 - Preselectie 3 - CC Nova - Nazareth

De mening van de jury

26 januari 2018 - Preselectie 3 - CC Nova - Nazareth

Moonai People bracht een soort Qmusic-versie van Absynthe Minded met een vleug Mumford & Sons en had een liedje geschreven voor Bobby Fischer. Lief van hen, al valt zeer te betwijfelen of de gekwelde schaakkampioen – dood en begraven sinds 2008 – er vrolijk van geworden zou zijn. Wij alvast niet, evenmin als van de andere songs van Moonai People, al was de samenzang wel mooi. Ze lieten nog weten het doorgaans – als ze meer tijd krijgen – meer uitgesponnen aan te pakken. Leve het reglement!

'Ik dacht even: deze muziek moet misschien ook bestaan'
'Mumford And Sons?'
'Een Q-Music-versie van Absynthe Minded'

Bio

bass, Backing vocals: Pieter Van Den Brande (30)

guitars, Backing vocals: Pieter Matthys (37)

vocals, Guitar: David Bauwens (35)

drums: Bert Van Damme (31)

Moonai People is een band die blijft plakken – soms op café, maar meestal in je oor. Met een mix van intieme luisterliedjes en groovy opzwepende songs bespeelt Moonai zowel je hoofd als je voeten. Ze doen je dansen en dromen!

"…Eerlijke songs met harmonieuze vocals, van hartenbrekers tot billenkletsers, voor dochters én hun vaders…" (Michaël De Wilde - freelance journalist)

Moonai People bracht eind 2016 hun debuut-EP On a Sunday uit in eigen beheer. In maart 2017 brachten ze de single Whatever Comes First met bijhorende videoclip uit. Een tweede single Heaven Chai en videoclip brachten ze uit op 7 november 2017. De singles zijn het resultaat van een geslaagde samenwerking met producer Frederik Segers die eerder al producties voor zijn rekening nam van o.a. Sioen, Black Flower, Va Fan Fahre en Reena Riot. Frederiks broer Simon Segers werkte mee als gastdrummer.

"…Moonai People is niet op de wereld gebracht om mensen tegen de schenen te schoppen. Met knipogen naar Mumford & Sons (zie ‘A Little Longer Than Today’ op On a Sunday) en Simon & Garfunkel (luister naar ‘Friends No More’ ) doen ze goed hun best om mensen mee te nemen naar een wereld vol elfjes en regenbogen…"(RifRaf)

Website: http://www.moonaipeople.be

Bekijk het profiel van moonai people op vi.be »

Gallerij