Alternative

Orkatrofee

Programma

3 februari 2018 - Preselectie 6 - Rondpunt 26 - Genk

De mening van de jury

3 februari 2018 - Preselectie 6 - Rondpunt 26 - Genk

Daar was-ie weer, Mauro Bentein, met deelname nummer drie. En wel zijn minst interessante tot nog toe. Bentein was op gitaar nog steeds zeer aangenaam om naar te luisteren en gade te slaan, en Orkatrofee samenvatten met de titel van hun eerste song (‘Onzin’) zou wellicht net iets te kort door de bocht zijn. Maar veel stelde het niet voor. Zanger Joost Lambert had presentatrice Sofie Engelen toevertrouwd in het Nederlands te zingen omdat mensen dan beter luisteren. Wij hielden dat luisteren niet zo heel lang vol.

'Isabelle A-Nederlands'
'Niet slim, niet grappig, niet ontroerend'
'Een schoolproject, denk ik'

Bio

guitars, keys, vocals: Joost Lambert (26)

drums: Michaël Degreef (26)

guitars: Mauro Bentein (25)

bass: Xavier De Clercq (26)

Orkatrofee is het geesteskind van Joost Lambert. Toen het hem tijdens een van zijn nachtelijke chauffeursshifts opviel dat er weinig eigentijdse Nederlandstalige muziek passeerde, besloot hij om het zélf op hedendaagse wijze over de Nederlandstalige boeg te gooien. Tijdens de eerste demo-experimenten had hij snel de smaak te pakken. In de zomer van 2016 was de band compleet en sindsdien leggen ze zich toe op optreden en eerste single 'Onzin'.

Orkatrofee brengt eigentijdse muziek die ‘toevallig’ in het Nederlands wordt gezongen en mikt op hoofd, hart en benen tegelijk. Daardoor positioneert het zich binnen de hedendaagse Nederlandstalige alternatieve pop tussen namen als Eefje De Visser, Spinvis, Senne Guns, ...

***

"Hoog tijd dus dat Orkatrofee een breder draagvlak krijgt, zowel live als op de radio. Dames en heren aan de knoppen van de muziekindustrie: gehoord?" (Cutting Edge)

***

"Catchy, originele teksten en vooral een leuke sound, dat typeert Orkatrofee, en zo moeten ze vooral verder doen." (Luminous Dash)

***

Finalist Jonge Wolven 2017
Halve Finale Nekka Wedstrijd 2017

Selectie Oost.Best 2017

Website: http://soundcloud.com/orkatrofee

Bekijk het profiel van Orkatrofee op vi.be »

Gallerij