Pop

Berg

Programma

26 januari 2018 - Preselectie 3 - CC Nova - Nazareth

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

De mening van de jury

26 januari 2018 - Preselectie 3 - CC Nova - Nazareth

Het begon niet mis in Nazareth, met een groep die hield van een sfeervolle opbouw, met een sfeervol middenstuk en een sfeervol einde. De songs leken wel in één adem geschreven en moesten het eerder van nuances dan van dynamiek hebben. Als Berg er een eventuele volgende keer in slaagt om het wat gebalder te houden, zullen de ontsnappingskansen van onze aandacht vrijwel nihil zijn.

'Ik heb mij wel geamuseerd'
'Het begon onzeker, maar ineens bleek ze te kunnen zingen'
'Het is mijn genre niet, maar ik vond het wel goed'

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

Toeval of niet, Berg eindigde de debatten met een cover van ‘More Than This’, een song van Roxy Music die de jury tijdens het beluisteren van de demo’s bij puur toeval in de zevende hemel had doen belanden. Eén jurylid had na pakweg 523 demo’s per ongeluk Spotify geactiveerd, dat shufflegewijs ‘More Than This’ in gang zette: het was – Klaus was erbij – alsof engelen de kamer kwamen binnengevlogen. Een effect dat de versie van Berg ontbeerde, maar een mooie touch was het wel. Het eigen materiaal van Berg was sfeervol, mooi gearrangeerd en werd gezongen door een zangeres die we zeker zullen terugzien, maar had net niet genoeg spankracht om een finaleplaats veilig te stellen.

'Een hele mooie cover'
'Ik vond 'm alleen maar mooi dankzij het origineel'
'Ik vond het nog steeds mooi, maar het duurde allemaal wat lang'

Bio

bass, keys: Michiel De Cleene (29)

keys, vocals: Sielke De Mulder (29)

drums, electronics: Ward Verwaeren (29)

guitars, keys: Stijn De Pauw (29)

Berg is een vierkoppige, Gentse band, ontstaan eind 2014. Met invloeden uit electronica, indie en 80s synthpop maakt het viertal dromerige popsongs.

Na hun optreden op Boomtown in 2015 werden ze door Studio Brussel getipt als een band om in de gaten te houden en met hun single Alma werden ze geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2017: “Berg is een vierkoppige band uit Gent waar elektronica kostelijk knispert langs winderige synthnoise. Voeg daar de dromerige stem van Sielke De Mulder aan toe en wijder vallen voorzeker in zwijm!“.

Voor de opnames van hun debuut-EP werkten ze samen met Jasper Segers, Orson Wouters en Jasper Maekelberg.

------------

Berg is a band from Ghent, Belgium.
Berg combines influences from 80s synthpop, indie and electronica.

Website: http://www.bergband.be

Bekijk het profiel van Berg op vi.be »

Gallerij