Pop

Beech

Programma

2 februari 2018 - Preselectie 5 - Muziekclub N9 @ CC Den Hoogen Pad - Adegem

De mening van de jury

2 februari 2018 - Preselectie 5 - Muziekclub N9 @ CC Den Hoogen Pad - Adegem

Ook voor Beech een voorstel voor een nieuwe groepsnaam: The Woody Harrelsons. Verrek wat leek die zanger-gitarist er hard op. Beech bracht nineties underground-rock die het toen wellicht niet slecht zou hebben gedaan, maar lang niet sterk genoeg was om in 2018 naar een halve finale te leiden.

'Ik ben het beu dat dit soort bands wordt vergeleken met Pavement'
'Ze hadden 20 jaar geleden moeten meedoen'
'Ik vond het niet zo slecht'

Bio

guitars, Vocals: Kristof Souvagie (30)

drums: Kasper Cobbaert (35)

bass: Jasper Suys (25)

Kristof Souvagie dobbert al enkele jaren op een zee van slackerpop. Onderweg naar nergens viste hij op een zonnige middag in 2016 twee schipbreukelingen op die kost en inwoon verdienen door een zeebrieswaardige ritmesectie te voorzien bij zijn nummers. De sloep werd ‘Beech’ gedoopt en vaart in het kielzog van Pavement, The Brian Jonestown Massacre en Neil Young met een zonneslag. Beech blijft rusteloos op zoek naar een haven om anker uit te werpen, maar stelt zich tot dat gebeurt tevreden met het deinende water onder hun voeten, surfend op een strijkplank van kust naar kust.

PERS:

Kinkystarcesoir: "‘Beech’ maakte begin november 2016 een bovenste beste indruk. Nummers in de beste alt rock/nineties traditie. Rommelig, charmant. Schipperend tussen dissonant en catchy. Behoorlijk averechts bij momenten maar - en net daarom - moeilijk om er niet van te houden."


Website: https://www.facebook.com/beechtheband

Bekijk het profiel van Beech op vi.be »

Gallerij