Psychedelic

Monskopoli

Programma

10 februari 2018 - Preselectie 8 - Cactus Club - Brugge

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

22 april 2018 - Finale - AB - Brussel

De mening van de jury

10 februari 2018 - Preselectie 8 - Cactus Club - Brugge

Exact tien jaar na de overwinning van Brent Vanneste met Steak Number Eight was het aan zijn jongere zusje Janne om haar kans te wagen in Humo’s Rock Rally. Janne, die ook een verleden heeft in The Happy met Isolde Lasoen en Reinhard Vanbergen van Das Pop, stond in Brugge voor het eerst met haar groep Monskopoli op het podium, en dat viel er nauwelijks aan te horen. De groepssound zat nog iets te vol, de arrangementen stonden nog niet helemaal op punt, maar in de songs die Janne had geschreven zaten echte emoties, die ze met haar breekbare stem als stijlvol drama wist te brengen. Tip van het huis: de eerste twee songs waren de beste.

'Ik hoor haar graag zingen'
'Tot het einde van het tweede nummer vond ik het heel goed'
'Ik dacht de hele tijd dat er nog iets extra's ging komen, maar dat kwam niet'

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

Een weemoedige gelukzaligheid overviel Klaus al meteen in Gent, waar Monskopoli een cover van ‘Something in the Way’ speelde van Nirvana, de groep die hier in België toch voor altijd een beetje met De Vooruit verbonden zal blijven. Klaus zag Kurt Cobain staan, gereïncarneerd als twee jonge meisjes, met daarachter een groep die zich voortreffelijk van zijn taak kweet. De jury had een mindere cover gehoord, Klaus had genoten, maar sluit niet uit dat de kwaliteiten die hij eraan toekende zich grotendeels in zijn hoofd afspeelden. Hoe dan ook: Monskopoli had genoeg in de aanbieding om ook zonder cover onverbiddelijk naar de finale te worden gestuurd. Eén vraagje slechts, en volledig los van ’s mans overduidelijke kwaliteiten als gitarist: waarom stond de minst charismatische van het stel steeds pontificaal in het midden?

'De eerste song heeft mij een beetje teleurgesteld'
'Ik hoorde ineens wel de link met haar broer'
'De cover vond ik ook niet bijzonder geslaagd'

22 april 2018 - Finale - AB - Brussel

Monskopoli speelde niet zijn beste setje. Ze hadden op zacht verzoek van Klaus hun opstelling gewijzigd en hun voortreffelijke gitarist naar de zijkant geschoven, waardoor zangeres Janne Vanneste met haar klavieren vooraan kon plaatsnemen. Janne bleek daar in het midden echter ineens niet meer zo toonvast te zijn en moest de grootste moeite doen om boven de huizenhoge sound van haar groep uit te komen. Het was alsof Monskopoli iets wilde bewijzen dat niet hoefde, te hard zijn best deed, waardoor geforceerdheid de bovenhand nam. Dat zij bovendien hun beste song, ‘Keeper of My Lighthouse’, niet speelden, is redelijk onverklaarbaar. Uit vrees voor een schadeclaim van Thibaut Courtois en zijn vader misschien? Wie zal het zeggen.

Bio

drums: Sylvester Vanborm (30)

guitars: Samuel Cipers (24)

keys, vocals: Janne Vanneste (22)

bass: Dries Hoof (30)

Als kleine zusje van Brent Vanneste en ex-The Happy lid is Janne dolletjes om eindelijk haar ware muzikale aard te verkennen & bloot te leggen. Daarbij vond ze in Gent drie lieve zieltjes die hieraan willen meewerken. Gratitude.

Sinds kort is ze samen met Samuel de diepte aan het verkennen, daarbij gaan ze van space tot meditatief tot zwaar tot licht tot melodische progrock. Deze demo's zijn redelijk oud en aangezien dingen nu éénmaal veranderlijk zijn, kan bij komende liveoptredens nieuwere shit verwacht worden.

Website: https://www.facebook.com/janne.vanneste

Bekijk het profiel van Monskopoli op vi.be »

Gallerij