Singer-songwriter

EMY

Programma

26 januari 2018 - Preselectie 3 - CC Nova - Nazareth

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

22 april 2018 - Finale - AB - Brussel

De mening van de jury

26 januari 2018 - Preselectie 3 - CC Nova - Nazareth

Veruit het charmantst en het meest ontwapenend in Nazareth was EMY, voluit Emy Kabore, 18 jaar jong. Ze schuifelde zenuwachtig het podium op, mompelde schuchter iets wat die nerveuze uitstraling nog meer in de verf zette, sloeg een eerste akkoord aan op haar akoestische gitaar en begon te zingen. En ineens, als bij toverslag, stond er een doorgewinterde artieste die zelfs met een publiek vol Hells Angels geen vrees aan te jagen viel. Composities en stem deden aan Tracy Chapman denken, en ook al waren haar drie songs inwisselbaar, er zat geen enkele tussen die het weggooien waard was.

'Wie zong ze na?'
'Een ontwapenende naturel'
'Mooie liedjes, al ga ik ze wellicht nooit uit elkaar kunnen houden'

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

EMY had haar akoestische gitaar ingeruild voor een elektrische en gebruikte die om met ‘One More Cup of Coffee’ van Bob Dylan de beste cover van de avond te spelen. Niet dat ze er acrobatisch op tekeer ging, of dat ze Dylans klassieker van een ander arrangement voorzag, nee, EMY liet de akkoorden zachtjes zoemen en kronkelde zich met haar unieke stem doorheen vier van Old Bobness’ prachtigste strofes. ‘Your breath is sweet, your eyes are like / Two jewels in the sky / Your back is straight, your hair is smooth / On the pillow where you lie’. Als dat niet één van de mooiste openingsregels aller tijden is, weet Klaus het ook niet meer. Geef die man de Nobelprijs, en snel! Maar we dwalen af. EMY weerhield uit Nazareth enkel ‘Unfinished’, ook volgens de jury haar beste song, en wist in haar andere songs net genoeg compositorisch gewicht te leggen om die jury ook te overtuigen van haar waarde in de finale.

'Fantastische cover, ook al ken ik het origineel niet' (jurylid dat anoniem wenst te blijven)
'Ik blijf het ontwapenend vinden maar ik vraag me af of het niet te vroeg is voor haar'
'Ze kan nog alle kanten uit'

22 april 2018 - Finale - AB - Brussel

Geen idee meer wie de aap de dag na de finale uit de mouw deed komen, maar Emy is fan en duidelijk beïnvloed door het 19-jarige Londense zangeresje Joy Crookes. Het is bij haar dat ze haar cover van Bob Dylans ‘One More Cup of Coffee’ voor de halve finale was gaan halen, en waar ze haar wat vreemd hikkende accent vandaan heeft. Maar: Emy is stukken beter, so move the fuck over Joy Crookes. Emy weet op haar 18de meer gevoel, leven en urgentie in haar stem te leggen dan de laatste acht zangeressen van Hooverphonic samen, en heeft liedjes die zeker nog voor vooruitgang vatbaar zijn, maar nu al zoveel diepgang vertonen dat ze aan een vastomlijnde structuur nauwelijks boodschap hebben. Emy stond drie keer alleen met haar gitaar op het podium, maar in de AB was ze vijf centimeter groter. Emy kreeg van ons het brons en 2.000 euro. Geen geld voor zoveel talent.

Bio

guitars, zang: Emy Kabore (18)

Ontroerende muziek, over intieme gevoelens en gedachten, met vibes richting soul en indiepop.

Website: https://soundcloud.com/emy-kabore

Bekijk het profiel van EMY op vi.be »

Gallerij