Indie

Low Land Home

Programma

2 februari 2018 - Preselectie 5 - Muziekclub N9 @ CC Den Hoogen Pad - Adegem

De mening van de jury

2 februari 2018 - Preselectie 5 - Muziekclub N9 @ CC Den Hoogen Pad - Adegem

Jo Geboers – een Limburger die in Maldegem was beland – zong wel, en liet zich daarbij flankeren door Jolien Bové, en ruggensteunen door bas, drums en pianoklanken die hij en zijn zangpartner over het publiek lieten neerdwarrelen. Sfeer kwam er niet echt van, en iets anders eigenlijk ook niet. Low Land Home bracht vrijblijvende achtergrondmuziek.

'Ik moest heel erg aan Wim Mertens denken'
'Nachtradio, jaren negentig'
'Mij leek het dat ze The XX wilden nadoen'

Bio

drums, percussion: Pieter-Jan Jordens (29)

bass: Muriel Boulanger (24)

vocals: Jolien Bové (24)

keys, Stem: Jo Geboers (29)

Low Land Home is melancholisch, mysterieus en intiem. Het type muziek dat je aandacht trekt en je met intensiteit omgeeft. De band laat minimalistische pianolijnen, warme zang, intrigerende sferen en stuwende ritmes samensmelten tot een donkere en authentieke sound. Low Land Home staat garant voor een beklijvende ontdekkingstocht doorheen abstracte, maar vooral menselijke thema’s.

Het gaat snel voor Low Land Home. Minder dan een jaar na hun ontstaan bracht de band in april 2017 met succes hun debuut EP ‘Underspoken’ uit. De titeltrack van de EP overtuigde de redactie van Studio Brussel om Low Land Home voor De Nieuwe Lichting 2017 te nomineren. Dat Low Land Home door hen omgeschreven werd als de Gentse Nick Cave, vernam de band met trots. De eerste single ‘I Know’ werd door Spotify geselecteerd voor hun populaire ‘Fresh finds: Six strings’-lijst en was wekenlang regelmatig te horen op Radio 1. In september 2017 bracht de band, die ondertussen affiches deelde met mooie namen als Gabriel Rios, Marble Sounds, Chantal Acda, Daan, Tamino, Whispering Sons en Coely, de single ‘All This Time’ uit. De videoclip hiervan was in première te zien op de website van De Standaard. Omdat de EP ‘Underspoken’ helemaal uitverkocht is, heeft de groep op vraag van veel fans een tweede persing besteld. Als kers op de taart wordt er eind september een limited edition cassette uitgebracht van de nieuwste single “All This Time”.

Low Land Home is Jo Geboers, Jolien Bové, Muriel Boulanger en Pieter-Jan Jordens.

----------------------------------------------------------

BOOKINGS: bartsomers@soundboxes.be
CONTACT: lowlandhomeband@gmail.com

Website: https://soundcloud.com/lowlandhome

Bekijk het profiel van Low Land Home op vi.be »

Gallerij