Ska

Koala Commission

Programma

2 februari 2018 - Preselectie 5 - Muziekclub N9 @ CC Den Hoogen Pad - Adegem

De mening van de jury

2 februari 2018 - Preselectie 5 - Muziekclub N9 @ CC Den Hoogen Pad - Adegem

Negen manspersonen op het podium voor een potje skapunk, en er een potje van maken, dat deed Koala Commission. Ze speelden wel degelijk skapunk – daar lieten ook de zwart-wit geblokte gitaarriemen en de geruite pet van de zanger geen twijfel over bestaan – maar wat Koala Commission aan het an sich al met bloedarmoede kampende genre toevoegde, stemde ons niet bedroefd over het eventuele uitsterven ervan. ‘Question Everything’ heette hun tweede song. Hun tijd gaat nu in.

'Die middenste van de blazerssectie was de enige die zich amuseerde'
'Helemaal op het einde maakten ze toch een sprongetje?'
'Ik moest aan Janez Detd. denken'

Bio

guitars: Brent De Borger (23)

winds: Benjamin Poppe (24)

keys: Lander de Visscher (23)

guitars: Wannes Van Hooste (23)

winds: Bram De Man (22)

vocals, Mandoline: Folkert Van Kerckhove (23)

winds: Manu Diericx (23)

drums: Arne Schatteman (22)

bass: Co Hogerheijde (24)

Koala Commission is Folkert Van Kerckhove (zang), Benjamin Poppe (trombone), Manu Diericx (trompet), Bram De Man (saxofoon), Brent De Borger (gitaar), Wannes Van Hooste (gitaar), Lander de Visscher (keyboard) Co Hogerheijde (bass) & Arne Schatteman (drums)

::::: BIO :::::

“… Skapunk? Da's een beetje zoals Madness (neuriet ‘One Step Beyond’ om de verwarde blik te veranderen en in een “Ah ja, da ken ik!”), maar dan met punk invloeden én veel sneller… Anders moet ge maar gewoon eens komen luisteren, dat zal makkelijker zijn!”

“… Nee, dat leek ons gewoon een grappige naam, wij hebben geen enkele connectie met Australië”

Zo nu we de twee prangende vragen opgelost hebben, die ons meerdere malen op een avond gesteld worden, kunnen we onszelf echt voorstellen! We zijn een bende vrienden die op een dag besloten om met de instrumenten naar een zolderkamertje te trekken. Toen we aankwamen merkten we op dat een keyboard, drum, gitaar, bas, mandoline en een trompet misschien toch niet de ideale cocktail was om punkrock te serveren. Vooral omdat alle leden dan ook nog eens een eigen muzieksmaak hadden. We zijn dan toch maar gewoon beginnen spelen en voor we het wisten waren de funderingen voor een skapunk-band gelegd.

Aangevuld met nog enkele leden begonnen we aan onze eerste optredentjes een jaar of drie geleden, maar het drong ons pas echt door dat we iets leuks gecreëerd hadden tijdens de Gentse Feesten. Elk jaar keren we dan ook met veel plezier terug naar de straten van Gent tijdens het leukste festival in het land. Hier hielden mensen voor het eerst halt bij onze muziek, hier dansen, zingen en feesten ze én krijgen we regelmatig ook aanvragen voor evenementen.

Op de Gentse Feesten hebben we ontdekt dat we aanslaan bij jong en oud, van jazzliefhebbers tot metalheads. Tot slot heeft elk muziekgenre namelijk één ding gemeen: Sfeer! En laat dat nu net het uithangbord zijn van ska! Gemixt met een stevige portie punkrock stoppen we het genre in een modern jasje. Gegarandeerd goed voor dik feestje!

::::: Wedstrijden :::::

Finalist Student RockRally Gent, tweede plaats publieksprijs.

Website: https://www.facebook.com/koalacommission

Bekijk het profiel van Koala Commission op vi.be »

Gallerij