Psychedelic

BUDGET TRASH

Programma

10 februari 2018 - Preselectie 8 - Cactus Club - Brugge

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

22 april 2018 - Finale - AB - Brussel

De mening van de jury

10 februari 2018 - Preselectie 8 - Cactus Club - Brugge

Verrek, wat zag Budget Trash er goed uit. Een Animal-achtig gegeven op drums, een Aziaat op de bas, en het perfecte foute hemd om de schouders van de bebrilde zanger. En toen ze eenmaal begonnen waren, zag het er nóg beter uit. Niemand van Budget Trash leek mij bovengemiddeld bekwaam op de respectieve instrumenten, maar wat zij er gezamenlijk mee in elkaar hadden geknutseld was redelijk uniek. Vergelijkingen maken was moeilijk, wat in dit bijzondere geval een erg goed teken was. Punk die de ambitie heeft om pop te willen zijn. The Stone Roses onder aanvoering van Elvis Costello. Dat er af en toe vals gezongen werd, hoorde er helemaal bij. Niemand die achteraf goed wist wat hij of zij precies gezien had, en niemand die dat erg vond.

'Waren het goeie songs? Geen idee'
'Ik weet niet wat het was, maar ik vond het goed'
'Het enige waar ik af en toe aan moest denken was The Music'

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

Budget Trash had zijn namiddag niet in Gent. Er was er eentje jarig en dat had de dag voordien een feestje opgeleverd waar de drummer op zijn smikkel was gegaan. Aan de lichaamshouding net voor en tijdens de eerste song leek Klaus bovendien te kunnen afleiden dat er technische problemen in het spel waren, en die cover van ‘Money Man Midas’ van Equal Idiots was ook al niet om over naar huis te schrijven. Van het flegmatieke en teenage kicks barstende zootje ongeregeld uit Brugge bleef in Gent enkel het zootje ongeregeld over. De jury had in Brugge van Budget Trash echter genoeg gezien om hun het voordeel van de rock-’n-roll te geven.

'Ik heb maar twee nummers gehoord'
'Beduidend zwakker dan in de preselectie'
'Dat ze allemaal een sleutelbos aan hun broek hadden hangen, vond ik wel charmant'

22 april 2018 - Finale - AB - Brussel

Geen verrassingen bij Budget Trash: het was veel beter dan in de halve finale (niet moeilijk) maar minder goed dan in Brugge. In Brussel werd duidelijk dat Budget Trash eigenlijk maar één song heeft – ‘Love Mourns’, dat met enkele productionele ingrepen zo op de radio kan – en voor het overige vooral de grootste moeite heeft om hun alle kanten opspringende poppunk een beetje aan de leiband te houden en de zaak niet te laten verzanden in ongewilde chaos. Niet erg allemaal: de gemiddelde leeftijd bij Budget Trash is achttien. Op hun demo stond nog een song die ‘Duck My Sick’ heette. Terwijl Klaus hen toch zo graag eens ‘(What’s so Funny ’Bout’) Peace, Love and Understanding’ zou horen doen.

Bio

guitars, vocals, Puffer: Tibo Nassel (18)

guitars, vocals, Nicotine: Arno Vanhoutte (18)

drums, Pintjes: Arno De Groote (19)

bass, Vape: Kawien Choi (17)

een pinte en een peuke

Website: https://www.facebook.com/budgettrash/

Bekijk het profiel van BUDGET TRASH op vi.be »

Gallerij