Rock

watchoutforthegiants

Programma

19 januari 2018 - Preselectie 1 - Nosta - Opwijk

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

22 april 2018 - Finale - AB - Brussel

De mening van de jury

19 januari 2018 - Preselectie 1 - Nosta - Opwijk

Toen watchoutforthegiants twee jaar geleden in de halve finale stond, waren ze nog kwaad op alles en iedereen. Van die boosheid waren enkel nog sporen terug te vinden in de weerbarstigheid van hun composities, in de stem van de zanger die één jurylid aan The Clash deed denken, en in songs die aantoonden dat watchoutforthegiants nog veel kanten uitkan. Eén ervan heette ‘Monday Man’, een andere – die ze vrijdag niet speelden – heet ‘Friday Forever’. Als daar ooit een drieluik van moet komen, kunnen ze in de halve finale misschien ‘Almost Saturday Night’ van John Fogerty proberen. Als, als.

'De boosheid in de stem van de zanger deed mij aan The Clash denken'
'Aangenaam evenwicht tussen hoekigheid en melodie'
'Pepten zich op voor het tweede nummer'

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

watchoutforthegiants staat in de finale, dat is één etappe verder dan twee jaar geleden. ‘Gold’ van Chet Faker was als cover geen slechte keuze, maar dat zij de vijf andere plaatsen die zij in preselectie en halve finale ter beschikking hadden, vulden met vijf andere songs, getuigde vooral van geloof in eigen kunnen. En dat mocht er zijn: tijdens geen van die songs had de jury zich verveeld, en als watchout-forthegiants er in de ampele weken die resten tot de finale in slaagt om nog hier en daar een streepje magie of beklijving toe te voegen, dan is een podiumplaats niet uitgesloten.

'Er zit heel veel in die groep'
'Ik mis een beetje magie'
'En die bindteksten passen niet bij wat ze doen'

22 april 2018 - Finale - AB - Brussel

Doet het minder of net meer pijn als wij zeggen dat watch-outforthegiants lange tijd in de running is geweest voor een podiumplaats? Het kwam net als bij hun vorige presentaties een tikje afstandelijk over, wat net zo goed kan hebben gelegen aan het feit dat de frontman gewoon mee in het rijtje stond – netjes op één lijn met de andere groepsleden – als aan de complexiteit van hun songs, die van de muzikanten zodanig veel concentratie vereisten dat er voor showmanship niet veel ruimte meer overbleef. ‘Taking Back Time’ was over de hele rit hun beste song, ‘Monday Man’, op de preselectie in Opwijk nog een uitstekende opener, werd nooit meer hernomen. Niet dat de rest slecht was, maar soms moet je op zeker spelen. Soms.

Bio

bass, backings: Jasper Suys (25)

keys, backings: Jan De Rauw (27)

drums: Fender Rooms (22)

guitars, lead vocals: Birger Ameys (26)

watchoutforthegiants, Driehoofdige hellehond, gerijpt in Gent en ontvlamd in de onderbuik van gitaarland. Geen poëtisch gezever, wel georkestreerd nonsensicaal en verheerlijkend banaal. Cynisme zal u er moeten bijnemen. Geolied, maar geen machine, in de hoop erkend te worden als meer dan God. Jezus is het doel, u allen de middelen.


watchoutforthegiants is a three-headed monster, born in the dark depths of Ninove, and raised in the city of Ghent. The music that results, is a blend of experimental rock, post-hardcore and post rock that reminds us of The Jesus Lizard, Big Black, early Triggerfinger, Drive Like Maria, etc. This is guitar music to watch out for, 'cause it packs a serious punch! - Poppunt 22 tracks


+ Halve Finale Humo's Rock Rally 2016

+ 2e plaats Rockvonk 2016

+ Selectie De Nieuwe Lichting 2015

+ Juryprijs Melkrock Tielt 2015

+ 2e plaats + publieksprijs Red Rock Rally Brugge 2015

+ ART17 Rock Rally 2015

Website: https://www.facebook.com/pages/watchoutforthegiants/143335589085182?fref=ts

Bekijk het profiel van watchoutforthegiants op vi.be »

Gallerij