Electronica

Walmok

Programma

17 februari 2018 - Preselectie 10 - Cultureel Centrum - Mechelen

24 maart 2018 - Halve Finale 1 - Trix - Antwerpen

De mening van de jury

17 februari 2018 - Preselectie 10 - Cultureel Centrum - Mechelen

'Ik was hier wel blij mee'
'Aangename elektronica om live te zien'
'De lead-partijen begonnen mij na verloop van tijd wel te irriteren'

24 maart 2018 - Halve Finale 1 - Trix - Antwerpen

Meer duidelijkheid bij Walmok: dit was het niet. Dat er eindelijk eens een groep verscheen die schaamteloos ging voor commerciële dance viel nog enigszins toe te juichen, dat zij de songs die wij in Mechelen zo fris en ongedwongen hadden gevonden, vervingen door banale en doordeweekse alternatieven veel minder. Openen deden ze met ‘Freak Me’ van Keith Sweat, waarvan de vunzige lyrics (‘Let me lick you up and down / Till you say stop / Let me play with your body baby / Make you real hot’) heel even grappig waren, maar vervolgens uit de mond van een 18-jarige krullenbol vooral plaatsvervangende schaamte opriepen.

'Ik vond het helemaal niks meer'
'De cover was heel even grappig'
'Ik heb geen songs gehoord'

Bio

keys: Keanu De Pooter (LIVE band) (20)

dj, electronics: Wannes De Vogelaere (18)

drums: Robbe Van Ael (LIVE band) (19)

Wie?

Walmok is het pseudoniem van jonge Antwerpse producer Wannes De Vogelaere. Sinds hij de wildcard won op de Kunstbende 2015 gaat het hard voor deze jonge wolf.

Met zijn DJ sets steekt hij elke dansvloer in lichterlaaie en dat leverde hem reeds een finale op in de Studio Brussel wedstrijd voor Laundry Day. Ondanks dat hij deze wedstrijd niet won kon hij de jury zodanig overtuigen dat hij ondertussen al meermaals terug werd gevraagd op de koffie. Het hoogtepunt volgde echter in de zomer van 2017, toen hij werd gevraagd de allerlaatste platen te verzorgen van Tomorrowland op de Dreamville Radio!

Zijn sets bevatten een gamma aan genres, voor ieder wat wils. Van opzwepende Future Bass tot de beste Hip Hop. Daarbovenop is Walmok niet bang om er af en toe eens een paar Guilty Pleasures tussen te smijten.

In het najaar van 2017 en voorjaar van 2018 verlegt Walmok de focus van deejaying naar live spelen en dit doet hij niet alleen. Op het podium laat hij zich vanaf heden vergezellen door twee klasse muzikanten en dat leverde hem in z'n eerste live optreden al meteen een zilveren medaille op tijdens De Beloften.

De komende maanden wordt er hard verder gewerkt aan nieuw materiaal én een energieke liveset. Hou hem in de gaten want Walmok komt naar je toe!


Referenties:

Eerste plaats Kunstbende 2016 (categorie Muziek)

2de plaats De Beloften 2017

Afterparty Tomorrowland 30 juli 2017 (Dreamville radio, by Studio Brussel)

Finale Laundry Day DJ Contest 2016 (Studio Brussel)

De Mixx 12 november 2016 (Studio Brussel)

Laureaat Kunstbende 2015


Vi.be contest winner Rewired Festival 2016

Quotes:

"Je bent zo wat de Vlaamse Flume..." - Eva De Roo (Studio Brussel)


"Amai gast, uw platenkeuze is echt té bon!" - Random kerel op Rewired Festival

“Zijn muziek kan perfect worden ingeplugd op de radio en zelfs een sensatie worden in het buitenland lijkt niet uitgesloten. Deze Walmok is er zeker eentje om in de gaten houden als je het ons vraagt.” – Dansende Beren over De Beloften

“Walmok, de artiestennaam van de creatieveling Wannes De Vogelaere, deed in zijn set pas echt de hemel openbreken. Zwoele, intense beats en knap gemonteerde samples die de pint in je hand deden daveren.” - Tumult.fm over De Beloften


Links:

Facebook

soundcloud

Website: https://soundcloud.com/walmok

Bekijk het profiel van Walmok op vi.be »

Gallerij