Noise

The Waltz

Programma

10 februari 2018 - Preselectie 8 - Cactus Club - Brugge

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

De mening van de jury

10 februari 2018 - Preselectie 8 - Cactus Club - Brugge

Jente Pironet, twee jaar geleden finalist als frontman van Portland, stelde in Brugge zijn gitaar ten dienste van de wall of sound van The Waltz. En die wall of sound mocht er wezen. Allemaal jongens die konden spelen, wisten wat een riff was en wat zo’n riff nodig heeft om tot bloei te komen, en met die kennis net iets te weinig moeite hadden gedaan om tot voldragen songs te komen. Of beter: om tot drie voldragen songs te komen. Vakkundig beuken in de opbouw, en dan sloganesk tekeergaan in het refrein. Afsluiter ‘Charlie Cello’ leek even iets anders te gaan worden, maar dat duurde niet lang. Evenwel: niet verveeld.

'Slogan-rock'
'Ik voel er niet zo veel bij'
'Wel goed gedaan allemaal'

25 maart 2018 - Halve Finale 2 - Vooruit - Gent

The Waltz bevestigde wat in Brugge al werd vermoed: technisch vermogen te over, een wall of sound om minstens wall of sound tegen te zeggen, maar voor het overige een groep die uitblinkt in compositorische middelmatigheid en grote gebaren zonder inhoud. De kans lijkt Klaus klein dat The Waltz een lang leven beschoren zal zijn.

'Virtuoze punk'
'Ik vond het vooral heel leeg'
'Ze staan zichzelf geweldig uit te leven, maar het boeit niet'

Bio

Synth: Nick (28)

guitars, Backing: Jente (26)

drums: Benoit (20)

guitars, vocals: Kevin (27)

bass: August (22)

Psychedelics, grunge, noise, krautrock.

- Single DIESCENE out now: http://bit.ly/2jPuGXg


Expectations

- Single 'CHARLIE CELLO' (July) #Charliecello

- Debut EP 'WALTZHEIMER' (November) #Waltzheimer


★★★★

Vreemde mengeling van noise, grunge, krautrock en psychedelica. Net terug van een eerste Europese tour en in blije verwachting van een double single release (Charlie Cello & Ferocious) en een debuut EP (najaar '17). Debuteerde als prijsbeest op oa Roadrock, Redrock en Fresh Blood (Rock Herk). 'Zalm Van De Maand' bij blogsite Dansende Beren & op vi.be (Poppunt).

QUOTE: "Combineer het beste van The Hickey Underworld, Raketkanon en Hypochristmutreefuzz met elkaar, en dan bekom je The Waltz".

★★★★

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

"Astonishing mix of noise, grunge, krautrock and psychedelics. Just arrived home from a first European tour and happily in expectation of a Double Single Release (Charlie Cello & Ferocious) and an exciting debut EP. Proud winner of a handful of contests and recently highlighted by the Belgian press".

Website: https://www.facebook.com/thewaltz3500

Bekijk het profiel van The Waltz op vi.be »

Gallerij