Rock

Stone Religion

Programma

16 februari 2018 - Preselectie 9 - De Posthoorn - Hamont-Achel

De mening van de jury

16 februari 2018 - Preselectie 9 - De Posthoorn - Hamont-Achel

'Virtuozen waren het niet'
'De ene gitarist leek uit Pearl Jam te komen, de andere uit Extreme'
'En maar soleren'

Bio

bass: Pieter (20)

vocals: Gabriël (20)

drums: Maarten (19)

guitars: Aeron (20)

guitars: Sascha (19)

Stone Religion is een jonge band uit het Limburgse Maasmechelen bestaande uit 5 vrienden die hun passie voor muziek met elkaar delen. Deze rock band zorgt voor een goede mix van hevige gitaren en een stukje gevoeligheid. Onze toekomstige muziekgeschiedenis wordt geschreven in het pittoreske Boorsem. Nadat ze begin 2016 twee nummers hebben opgenomen waarvan de videoclip van No Relief al 2500+ keer bekeken werd, hebben ze in de zomer van 2016 hun eerste EP overflow uitgebracht met een bijpassende release show wat op 8 oktober '16 plaats vond.

Deze release show was een schot in de roos. De band liet Stokkem op zijn grondvesting daveren en dit haalde ook de nationale pers (http://www.hbvl.be/cnt/dmf20161009_02508997/maasmechelse-band-stone-religion-overtuigt-tijdens-releaseshow-van-ep-verfl-w). Na een succesvolle deelname aan de voorronde van Emergenza Festival is Stone Religion ook geselecteerd om als Limburgse trots te strijden in de regionale finale van Emergenza festival in de Reflektor in Luik. Ondertussen gaat de Overflow tour door in het binnen en buitenland.

Ook bij de VRT is Stone Religion niet onopgemerkt gebleven. Aan de hand van een synchronisatie-contract wordt het nummer "living but dying" gebruikt in de Ketnet-serie "de regel van 3s".

Begin Maart is Stone Religion weer de studio in gedoken. Deze keer namen ze een nummer op in studio Jupiter in samenwerking met Koenraad Foesters. Het resultaat van deze opnamens is het nummer Long Gone.

Bookings: Bandstonereligion@gmail.com

Achievments:

Synchronisatie-contract VRT

Emergenza Finale (2017)

Rock Stenen Rock Rally finale (2017)

Website: http://stonereligionmerch.bigcartel.com/

Bekijk het profiel van Stone Religion op vi.be »

Gallerij