Pop

[TULSK]i

Programma

9 februari 2018 - Preselectie 7 - Het Depot - Leuven

De mening van de jury

9 februari 2018 - Preselectie 7 - Het Depot - Leuven

[TULSK]i was elektronica met gitaar en drums en poëzie in het Nederlands, en bleef één song lang erg interessant. [TULSK]i had namelijk een sound: warme, goed gevonden klanken waaraan gewerkt was, en die de ijle woorden van zangeres Eva Tulkens perfect ruggensteunden. Het waren echter die woorden waar één en ander aan mankeerde. Bazart-achtige rijmelarij waarbij wij – zo mocht Klaus vermoeden – vooral zelf van alles moesten verzinnen. Terwijl wij – zo weet iedereen – wel wat anders te doen hebben.

'Ik vond het goed tot ze begon te krijsen'
'Dat vond ik net goed'
'Dat laatste vond ik echt geen song'

Bio

electronics, stokken & snaren: Sam Pieter Janssens (37)

vocals: Eva Tulkens (31)

[TULSK]i werd 2 jaar geleden opgericht door Eva Tulkens en Sam Pieter Janssens. Twee muzikanten die niet aan hun proefstuk toe zijn. Ze hebben hun strepen verdiend bij tal van bands en projecten: the Jacquelines, Allan Muller, Raymond van het Groenewoud, Aroma di Amore, Iza, en vele anderen.

Eva is fulltime zangeres en gezegend met de mooiste stembanden. Sam is multi-instrumentalist, sound designer en producer. Allebei koesteren ze een liefde voor warme, gevoelsmatige, elektronische muziek.

Samen vormen ze het trip pop duo [TULSK]i en creëren ze sfeervolle en vaak dansbare tunes, doorweven met de hemelse zanglijnen van Eva.

[TULSK]i tracht de tijdsgeest van generatie xyz op geheel eigen wijze te vatten. In de eigen taal en gehuld in een hartverwarmend deken. Denk aan een schone mix van Eefje De Visser, Bazart, en Valgeir Sigurđsson.

Wat de pers zegt over [T]i's eerste release 'Nooit':

"De kruisbestuiving tussen Eva Tulkens en Sam Janssens zorgt voor een grensverleggende magie, waardoor geen geluidsmuren, maar harten worden gebroken." En ook nog: "Dit doet uitkijken naar meer."
(Snoozecontrol)

"Een prachtige bandnaam, geschreven op een originele manier, een zangeres met een topstem en dit alles ingebed in een triphop-kleedje waardoor je een eigentijds Nederlandstalig concept voorgeschoteld krijgt."
(Luminous Dash)

Website: http://www.tulski.be

Bekijk het profiel van [TULSK]i op vi.be »

Gallerij