Hieperdehiep! 30 jaar Maria Sharapova: de schone Siberische schreeuwende superster

© Photonews

, door (ob)

9

Haar eerste tennisracket kreeg Maria op vierjarige leeftijd van de vader van de Russische tennislegende Yevgeny Kafelnikov. In 1994 kwam haar prille carrière in een stroomversnelling: het gezin ruilde met slechts $700 op zak het koude Siberië in voor het warme Florida en zeven jaar later maakte Maria haar professionele debuut.

Het lijkt haast onvoorstelbaar dat ze al vier jaar na dat interview de Wimbledon-finale won tegen Serena Williams. Toch is het zo. Op zeventienjarige leeftijd werd ze de op drie na jongste vrouw ooit die haar naam gegraveerd zag worden op de felbegeerde Wimbledon-schaal. De overwinning was het begin van een lange rivaliteit, die het vrouwentennis jarenlang de nodige pit bezorgde.

Serena blijft een doorn in het oog van Maria. Williams won maar liefst achttien keer van de lange blondine. Als we puur letten op hoeveelheden geproduceerde decibel, stijgt Sharapova wél steevast een stukje boven de Williams zusjes uit. En wij weten allemaal dat zij ook niet de stilste meisjes van de klas zijn. Zie hier een wedstrijdje gillen tussen Venus en Sharapova.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan