Filmfestival Oostende: de must seas!

, door (es)

21

A Most Wanted Man 
De diepbetreurde Philip Seymour Hoffman laat in deze knappe spionagefilm van Anton Corbijn nog één keer zien waarom hij tot de beste acteurs van zijn generatie behoorde.

 

 

 

Upside Down
Hoe is het eigenlijk voor de Palestijnen om te leven onder de Israëlische bezetting? U komt het te weten dankzij deze documentaire: actueler kan cinema niet worden.

The Trip to Italy
In het vervolg op ‘The Trip’ ondernemen Steve Coogan en Rob Brydon een culinaire trip door Italië; en de wisselwerking tussen de twee komieken is opnieuw om te gieren.

 

Calvaire
Waalse topper, met Laurent Lucas als een verdwaalde charmezanger die in de mistige Ardennen wordt opgejaagd door een troep hillbillies.

 

Five Easy Pieces
Dankzij Wim Willaert, die dit jaar het Master-programma samenstelde, kunnen we in ideale omstandigheden (reuzegroot scherm, goed geluid, heerlijke zetels) genieten van één van de beste Amerikaanse films aller tijden.

 

 

Le chat
Duizendmaal dank, beste Wim Willaert, om ook dit Franse meesterwerk uit 1971, met Jean Gabin en Simone Signoret als het meest naargeestige liefdeskoppel ooit, naar Oostende te brengen.

Locke
Dit razend knappe drama van Steven Knight speelt zich af in één auto, in realtime, en met één acteur: de schitterende Tom Hardy, straks ook te zien in Michaël Roskams ‘The Drop’.

                         

Calvary
Dit gitzwarte drama, met de fantastische Brendan Gleeson als een priester die tijdens het afnemen van een biecht te horen krijgt dat hij binnen de zeven dagen zal worden vermoord, zou weleens één van de toppers van het festival kunnen worden.

 

Meer!

Maar er valt nog veel meer te beleven in Oostende: een boeiende kortfilmcompetitie, een studentencompetitie, een nevensectie vol nooit eerder uitgebrachte Europese parels en de uitreiking van de Ensors. Adrien Brody, Yolande Moreau en Pierce Brosnan komen langs, en in de volkscafés worden – in aanwezigheid van de acteurs! – onder meer ‘Flying Home’ en ‘Marina’ vertoond. 

Alle info op filmfestivaloostende.be. Wie heeft met al dat moois nog garnaalkroketten nodig?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: