'De ideale wereld' en '2013' winnen de Ha! van Humo: bekijk de filmpjes!

92
Ha van Humo flat

Sinds 1980 bekroont de Humo-redactie het beste, meest verrassende en vernieuwende televisieprogramma óf de briljantste tv-figuur van het afgesloten boekjaar met de Ha! van Humo. Dit jaar werd voor twee programma's gekozen. Dat ex aequo is géén Belgisch compromis, wel een recht uit het hart getapte bekroning van twee programma's die, hoe verschillend ook van opzet, inhoud en toon, één gouden gen gemeen hebben: ze glimmen van genialiteit.

'De ideale wereld' is een programma dat balsturig en fundamenteel funny is, en op de snedige vibe drijft van jongens die weten dat belhamel geen scheldwoord hoort te zijn. Otto-Jan Ham en zijn apostelen tonen elke dag wetenschappelijk aan dat 'actualiteit' en 'satire' rijmwoorden zijn.

'2013' is een programma dat human intrest van een verbluffend niveau opdiepte. De tranche de vie zegt soms meer dan de biografie: we kregen een discrete en hoogst integere inkijk in tien Vlaamse levens - poëtisch, ontroerend en subtiel met de hartspier fuckend.

De Ha! van Humo - goed voor 5.000 euro, een kunstwerk van Jeroom en een memorabele feestavond - werd vanavond uitgereikt in de Beurschouwburg in Brussel.

'2013' zegt dank u:

De minimoefti uit 'De ideale wereld' reageert:

Lees ook:

De lofrede van de Humo-redactie »

Aan de brainstormtafel van 'De ideale wereld' »

Terug naar 't mooiste koppel uit '2013': René en Marieke »

Humo 3881/04 20/01/2015

Dit artikel verscheen in:

HUMO van donderdag 22 januari 2015

Lees alle reportages

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: