'Star Wars: the Force Awakens'
de eerste reacties zijn binnen

, door (vvp)

111

Voor de première maandagavond in de bakermat van Hollywood, Los Angeles, trok Disney graag de portefeuille open: heel Hollywood Boulevard werd afgezet en de drie iconische cinema’s langsheen de Walk of Fame – naast de voetpaden die ooit nog betreed werden door de Allergrootsten – werden volledig afgehuurd. Wie het geluk had om een kaartje te bemachtigen (op eBay haalden ze exorbitante bedragen) mocht zijn blinkende derrière in een zitje van de Chinese, El Capitan en Dolby Theatres neerpoten. Jaloers!

Waren daar zoal aanwezig: de crème van de Hollywood-beau monde, met bijvoorbeeld Matthew McConaughey, Spike Lee en de immer aimabele Joseph Gordon-Levitt, die zich speciaal voor de gelegenheid had uitgedost als Yoda. Maar belangrijker: iedereen die ook maar iets met de film te maken had. De nieuwe cast (met op kop Daisy Ridley, John Boyega en Adam Driver), de oude sterren (Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fisher), de tovenaars achter de schermen (scenarist Lawrence Kasdan, componist John Williams en regisseur J.J. Abrams) en de opper-Skywalker zelve, George Lucas, die toch niet te beroerd was om acte de présence te geven en een staande ovatie in ontvangst te nemen. Die gaf voordien trouwens ook al – met lichte tegenzin, maar toch – zijn zegen aan de film.

Na afloop van alle pracht en praal, en voordat er enkele exclusieve feestjes (onder andere een ‘Star Wars’-themahuwelijk) op gang werden getrapt, deden de mensen wat mensen vandaag de dag nu eenmaal doen: naar de smartphone grijpen, en vrienden op Facebook alsook de Twittersphere op de hoogte brengen van hun grote en kleine meninkjes. Een moment waar wij al even naar uitkeken, want stel je maar eens voor dat ‘The Force Awakens’ zou tegenvallen? Dat het een luchtbel was? Dat onze kinderdromen, na ‘The Phantom Menace’, voor een tweede keer op het scherm uit elkaar zouden spatten? Obi-Wan Kenobi nog aan toe, we mochten er niet aan dénken.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: