Herbeleef de laatste 7 finales van De Slimste Mens Ter Wereld

, door (bdc)

31

2015

In een tot op het einde spannende finale haalt topfavoriet Tom Waes het uiteindelijk van de ontdekking van het seizoen Danira Boukhriss Terkessidis.

2014

Adil El Arbi. Er was nauwelijks iemand die hem kende voor dat seizoen van De Slimste Mens. Maar zie, hij overklaste Bart De Pauw, maakte vervolgens de film ‘Black’ en zit nu meer in Hollywood dan in Vilvoorde.

2013

Wat doet hij nu? Gilles De Coster won van een rosse en trok naar een rosse, want na zijn winst van Jelle Claeymans ging hij in het publiek zijn lief Linde Merckpoel kussen. De ontlading was groot, na een zenuwslopende finale.

2012

Drie jaar geleden werd De Grootste Mens ter Wereld ook De Slimste Mens ter Wereld. Basketter Tomas Van den Spiegel won toen van ‘onbekende huisvrouw’ Magali Cobbaert.

2011

In 2011 werd De Allerslimste Mens gespeeld, waarin de beste kandidaten van alle voorgaande edities het tegen elkaar opnamen. Twee ex-winnaars namen het tegen elkaar op, maar uiteindelijk versloeg Bert Kruismans Stany Crets.

2010

Journalisten dede het al vaker erg goed, maar in 2010 kwamen er in de finale twee tegenover elkaar te zitten. Uiteindelijk ging de winst naar Linda De Win, gezicht van Villa Politica, ten koste van Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad.

2009

Zonder twijfel de meest legendarische en ook meest hilarische aller tijden. Bart De Wever, toen nog vele kilo’s zwaarder dan vandaag, moest het opnemen tegen Freek Braeckman, die uiteindelijk maar één seconde meer over had, en daarin één goed antwoord moest zeggen. De woorden ‘Studio Brussel’ zouden voor Braeckman nooit meer zo belangrijk zijn.

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: