Humo's tv-parcours du jour:
dé 5 niet te missen programma's van 14 april

, door (kve)

48

☛ Mag ik u kussen (Eén, 21.25) 

Deze laatste aflevering met Maggie De Block, eigenlijk gepland in de week van de aanslagen, mag uiteindelijk een gevariëerd en uiterst goed bekeken seizoen afsluiten. Vanavond knappen Kamal Kharmach, Bill Barberis en Bart De Pauw nog het vuile werk op, maar nadien zal u zelf met uw openingszinnen en versiertrucs op de proppen moeten komen. Gratis tip: 'Hallo, ik ben hier om te playen. Muilen?' werkt niet.

Kom hier de radio- en tv-gewoontes te weten van charmeur Kamal Kharmach.

 

☛ Banshee (Acht, 20.35)

Start van het tweede seizoen van de serie die qua stijl aanvoelt als een goedkope B-film. En dat bedoelen we op de best mogelijke manier. Ja, er komt behoorlijk veel disfunctioneel naakt en zinloos geweld voorbij op uw beeldbuis, maar tegelijk nemen de makers zichzelf niet te serieus. Tel daarbij de doorleefde vertolkingen (échte emoties, wow!) en u beseft dat het de moeite loont nog in te pikken.

 

☛  In de categorie 'raden we zo hard aan dat er een aparte tv-tip voor geschreven werd':

* 'De pappenheimers' (VIER, 20.35): start van het nieuwe seizoen van de familiequiz.
Lees hier een interview met Steven Van Herreweghe, die de fakkel weer van Bart Cannaerts overneemt als presentator.

* 'Terug naar eigen land' (VIER, 21.50: in de laatste aflevering blikken de zes deelnemers met Martin Heylen terug op wat ze tijdens het afleggen van hun vluchtroute meegemaakt hebben.
Lees hier een interview met Bert Gabriëls, één van de zes deelnemers.

* 'Het uur van de wolf - Janis: Little Girl Blue' (NPO 2, 22.55): enkele weken geleden nog op Canvas te zien, maar als u deze prima documentaire over lief en leed van Janis Joplin gemist heeft, kan u uw schade vanavond inhalen.
Lees hier meer over de iconische zangeres. 

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: