Humo's tv-parcours du jour:
dé 4 niet te missen programma's van 18 april

, door (kve)

2

☛ De kleedkamer (Canvas, 21.05)

Voetballers op rust, wat doen die eigenlijk naast trainer worden of Frank Raes aftroeven als voetbalcommentator? Wel, als ze écht een topjaar beleefd hebben in hun carrière, mogen ze daar samen met oud-teamgenoten en Ruben Van Gucht mooie herinneringen over ophalen in de kleedkamer. Vandaag: RSC Anderlecht in 1972, met o.m. Jan Mulder en Paul Van Himst.

Lees hier een interview met presentator Ruben Van Gucht.

 

☛ I Want My Wife Back (BBC 1, 22.30)

Ben Miller , u welbekend van 'The Armstrong and Miller Show' en recenter van de detectiveserie 'Death in Paradise', trakteert ons vanaf vanavond op een ouderwetse Britse sitcom. Daarin speelt-ie een sullige worcaholic die verlaten wordt door zijn vrouw. Verwacht u aan een eerder ouderwetse romcom-silliness vol goede bedoelingen, maar met weinig scherpe kantjes.

 

☛ Unter den Brücken (Arte, 22.45)

Een liefdesverhaal zo oud als de straatstenen, maar zo mooi in beeld gebracht - in een stijl die aan die van schilder Jean Renoir doet denekn - dat het beloond wordt met bijna het maximum van de punten, namelijk 3,5 sterren. Helmut Käutner filmde in Berlijn tijdends de zomer van 1944, maar besloot de film pas uit te brengen nadat Nazi-Duitsland voorgoed in het verleden lag.
 

☛  In de categorie 'raden we zo hard aan dat er een aparte tv-tip voor geschreven werd':

'Steenweg: Between the Devil and My Deep Blue Skin' (Acht, 20.35): waar je gaat op Vlaamse steenwegen, kom men blijkbaar al eens een motorbende tegen.
Lees hier een interview met documentairemaakster Eva Küpper over de Blue Angels MC, de beruchte motorbende die centraal staat in de Steenweg-aflevering van vandaag.

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: