Digitale tv voor dummies: documentaires

7
muderder 1200

MAKING A MURDERER

Lees ook: 'Making a Murderer': de advocaten van Steven Avery op tournee

Een Netflix-documentaire die ondertussen bijna zo bekend is als ‘House of Cards’ of ‘Orange Is the New Black’. ‘Making a Murderer’ is een ontluisterende reconstructie van het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, waarbij de politie wel héél ver gaat om de man die zij schuldig acht, ook veroordeeld te krijgen.

Even spannend als een goeie krimi én waargebeurd. Al gezien? Wie nóg wat bozer wil worden op het Amerikaanse rechtssysteem, raden we van harte ‘Kids for Cash’ aan, een documentaire over een rechter die de jongeren die voor hem verschijnen, tot extreem lange straffen in de plaatselijke jeugdgevangenis veroordeelt. Tot blijkt dat de man betaald wordt door het bedrijf dat de gevangenis in kwestie gebouwd heeft.

CHEF’S TABLE

Chef-koks zijn de nieuwe rocksterren, en dat wordt nergens meer duidelijk dan in ‘Chef’s Table’, een reeks Chef’s Table portretten van onder meer Massimo Bottura, Alain Passard en Michel Troisgros – enfin, het soort men- sen voor wie de foodies onder u in katzwijm vallen. Al gezien? Wie meer geïnteresseerd is in waaróm eten bereid wordt, kan terecht bij ‘Cooked’, een vierdelige reeks van culinair journalist Michael Pollan over het belang van koken voor onze cultuur, en over de teloorgang van samen eten. Razend interessant, maar niet om te bekijken met een zak chips aan je zij.

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: