Tv-review: 'Alle dagen seks' op VIJF

, door ()

106
seks

Om het deelnemersveld van 'Alle dagen seks' in kaart te brengen, ging Ann Reymen op huisbezoek bij de koppels die voortaan dagelijks het beest met de twee ruggen zouden uitlaten. Het eerste stel bestond uit Steve en Sara. Steve, de stakker, had een groot libido, zo vertrouwde hij ons toe. Hij zag de komende maand dan ook al helemaal zitten. Zijn eega bevestigde: Steve hád een groot libido, wat neerkwam op meerdere keren rampetampen per week. Te weinig voor Steve, aldoor maar dat grote libido torsend. 'Wat doe je dan om Sara in de stemming te krijgen? Hoe zorg je ervoor dat ze zich ontspant?', vroeg Ann. Zei die Steve: 'Vrijen'.

Een ander koppel, Stefano en Jolanda (of het om erotisch getinte schuilnamen ging, werd niet meegegeven), ging er dan weer prat op dat ze dagelijks aan het minnekozen sloegen, en dan hoefde het heus niet altijd om penetreren te gaan. 'Waar de mond van vol is, loopt het hart van over,' denk je dan - een spreekwoord dat ook heus buiten de context van 'Alle dagen seks' bruikbaar is - en Stefano en Jolanda lulden zo lyrisch over hun bedprestaties dat je je er van de weeromstuit bij begon te af te vragen waarom een mens dan in hemelsnaam meedoet aan een pseudowetenschappelijk onderonsje als 'Alle dagen seks'. Dat was ook Ann Reymen niet ontgaan. 'Misschien kunnen we iets meegeven aan de kijker,' sprak Jolanda gemeend. Ze klonk hoopvol. Zij wel.

Anders was het dan weer bij Lisa en Jeremy, die schoorvoetend verklaarden er gemiddeld maar één keer om de twee maand toe te komen. Om de ernst van de zaken in de verf te zetten, werd er meteen een schrijnende soundtrack onder die bekentenis geplakt. Lisa en Jeremy, ze wisten het toen nog niet, zouden de rest van de aflevering als casus behandeld worden: een voorbeeld van hoe het níét moest. Maar er was hoop, en Lisa, de schat, maakte op aansporen van Reymen gewag van een tijger die in haar school. Ze wist het toen nog niet, maar die uitspraak zou haar óók de rest van de aflevering achtervolgen.

Tussen de huisbezoeken door mochten de koppels aanschuiven bij een soort rondetafelgesprek dat vooral de indruk moest wekken dat er een ernstig programma werd gemaakt. Er werden discussies gevoerd in aanwezigheid van een psycholoog, wiens inzichten in de eerste aflevering beperkt bleven tot mededelingen dat het niet makkelijk zou zijn, zo'n maand lang dagelijks seks hebben, en dat je als koppel eigenlijk vooral je éigen ritme moest volgen. Daarnaast bestonden de gesprekken voornamelijk uit Ann Reymen die zich erover verwonderde dat er ook mannen bestaan die niet dagelijks zin hebben in seks, en zijdelingse peilingen naar het libido van Steve. 'Steve, jij doet het ook graag, hè?' Ja, die Steve deed het wel graag, ja.

Dat alles werd afgewisseld met de resultaten van enquêtes die zelfs de doorsnee Flair niet zouden halen: wist ú bijvoorbeeld dat maar liefst negen op de tien mannen het zeer opwindend vinden om hun partner naakt of in sexy lingerie te zien? Nou, wij konden alvast een ladder gaan zoeken om onze wenkbrauwen van het plafond te schrapen. En zo werden toch maar mooi vijftig minuten gevuld, waarin ook tijd was voor Annelien Coorevits om de plaatselijke Pabo aan te doen. Daar ging ze lingerie aanschaffen, hield ze ons voor, wat in de praktijk vooral neerkwam op een ingestudeerd promopraatje met tips voor mannen om in hún plaatselijke Pabo een paar jarretels te gaan opsnoren voor vrouwlief - Valentijn en zo, u weet wel.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: