'Auwch_' op VIER

© VIER

, door ()

151

Daarvoor mikte 'Auwch_', een komische reeks waarin Ben Segers en Axel Daeseleire twee acteurs spelen die verdacht hard op Ben Segers en Axel Daeseleire lijken, net iets te hard op de onderbuik. Voor het uitgangspunt waren de twee heren het helemaal in Denemarken gaan zoeken, al viel dat er nu ook weer niet heel erg aan te merken. Het duo vertolkte twee acteurs die een eigen productiehuisje hadden opgericht en nu hun ideeën aan televisiemakers probeerden te slijten. In de eerste aflevering was dat Studio 100-bons Gert Verhulst, die tegenwoordig al met een fikse vliegenmepper moet worden tegengehouden om niet aldoor op het scherm te verschijnen.

Verhulst speelde in 'Auwch_', net als Segers en Daeseleire, een uitvergrote versie van zichzelf. Concreet kwam dat erop neer dat hij zijn Antwerps accent nog wat ongebreidelder uit de bocht mocht laten gaan. De deerne aan zijn zijde werd vertolkt door Véronique De Kock, die haar eigen imago dan weer wat aandikte door een chihuahua op de arm te dragen. BV's die zichzelf parodiëren: sinds 'Het geslacht De Pauw' en'De Biker Boys' kijkt niemand er meer van op. Je moet dus al straf uit de hoek komen om daar nog komisch garen bij te spinnen.

Toegegeven: dat deden de BV-episodes in 'Auwch_' zelden. Het hielp vast ook niet dat het humoristisch niveau het gros van de tijd niet boven dat van pis- en kakhumor uitsteeg. Dat mag u trouwens letterlijk nemen. Het dure vestje dat Ben Segers tegen heug en meug had uitgeleend aan Gert Verhulst kreeg hij terug met een ongure bruine vlek erop. 'Kak?', vroeg Axel Daeseleire. Kak, dus. Het scatologisch hoogtepunt moest toen nog komen, want even later kregen we van dichtbij te zien hoe Ben Segers zich luidruchtig ontlastte op zijn toilet. Wij hadden onze avondlijke dessert - chocomousse  - ondertussen gelukkig al even binnen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: