Tv-review: 'The Wall' op VTM

, door ()

123
1200

De premisse was nochtans niet geheel oninteressant: bij een goed antwoord komt er een groene bal naar beneden, en het vakje waarin die terechtkomt bepaalt welk geldbedrag er gewonnen wordt. Antwoord je fout, dan bepaalt het vak waarin de rode bal valt hoeveel geld er weer afgetrokken wordt van je lopende rekening. Een degelijke mix van kennis en geluk? De basis van een gezonde relatie én de betere midden-in-de-week-quiz, denken wij dan.

Niels Destadsbaders enthousiasme - HIJ GAAT VERDRIEDUBBELEN, DAMES EN HEREN! - had wat weg van dat Frankie Loosveld die iemand uitdaagt voor 'nen helikopter met ne limiet op 5!' dus daar kan het alvast niet aan gelegen hebben. Waaraan dan wel, vraagt u? Nou, de vragen leken ons net iets té simpel, de smalltalk tussendoor net iets té euhm... small en de richting waarheen het spelletje dobberde net iets té willekeurig. Het gebrek aan impact dat de deelnemers zélf op het spel konden uitoefenen was dodelijk voor de spanning. Of je nu een correct antwoord gaf of niet, die ballen stuiterden telkens even richtingloos naar beneden. De kandidaat kon enkel keelklanken als 'NAAR RECHTS! NAAR RECHTS!' uitstoten in de hoop het pad van de bal subliminaal te beïnvloeden. Een metafoor voor de Antwerpse burgervader en de richting waarheen hij 'zijn' stad graag zou zien holderdebolderen? U zegt het.

Winnen doet je bloed pas echt sneller stromen als er ook iets te verliezen valt. We geven de makers van 'The Wall' dan ook graag dit advies mee: laat de deelnemers in het rood gaan. Vallen er aan het einde van de rit nog drie rode ballen in het vak van 50.000 euro terwijl er 'maar' 107.501 euro in de pot zit? Jammer, maar hier hebt u een afbetalingsplannetje! Die 42.499 euro komt bovendien terecht bij een goed doel naar keuze. Mooi toch?

Het beste moment van de show wordt dan wanneer er ingezoomd wordt op die teleurgestelde trek om de mond van de kandidaten. Ze zien hun all-invakantie naar 'de Dominicaanse' - want zo zeggen ze dat dan - waar ze al jaren van dromen door hun neus geboord. Ze willen hun teleurstelling uitschreeuwen maar kunnen niet voluit gaan. Met hun verlies helpen ze immers tal van arme kindjes in Afrika aan drinkwater en basisonderwijs en is er nog een bescheiden bedrag over om de cigua palmera, de nationale vogel van de Dominicaanse Republiek - tevens nog de laatste overblijvende soort in de familie der palmtapuiten - tegen uitsterven te beschermen.

Ik zou erg graag kijken. Dan wel.
 

Tweet

En waar zat #TheResistance toen deze Wall gebouwd werd? Hé?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: