Tv-review: 'Gold Rush' op Discovery

, door ()

43
1200

Discovery| Bekijk programma-info »

In de verte horen we daar iemand ‘vleeskeuring’ denken, maar neen, ‘Temptation Island’ en soortgenoten zijn ons vreemd. Ons geheime pleziertje heet ‘Gold Rush’ en het enige wat daar omhoog komt door eraan te trekken, is een kraanarm middels gericht gesnok aan de juiste hendels, en het enige bloot is een per abuis in beeld gebracht bouwvakkersdécolleté.

Goudzoekers spreken nog altijd tot de verbeelding: woeste avonturiers die diepe gaten hakken in de harde grond van Alaska, op zoek naar faam en fortuin. Het principe is al eeuwen hetzelfde, de middelen zijn dat niet. Ronkende graafmachines, zo groot als een modale gezinswoning, banen zich een weg door oneindig veel grondlagen en stoten daarbij enorme pluimen vettige, zwarte rook uit. Erg ecologisch is het allemaal niet, 'Gold Rush' moet het hebben van het buikgevoel – boys and their toys. En van de prachtige beeldvoering, er schuilt onverwachte poëzie in omgewoelde aarde die zich via een transportband de gapende mond van een machine in stort.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan