Black Mirror

19
mirrv

Maar wat zijn de bijwerkingen? De Britse journalist/scenarist/televisiemaker Charlie Brooker maakte er de bekroonde driedelige reeks ‘Black Mirror’ over: gitzwarte satire die het aan gene zijde van het kanaal zo goed deed, dat Channel 4 prompt drie nieuwe afleveringen bestelde. 

Charlie Brooker «Ik herinner me nog de eerste keer dat ik de iPhone 4S gebruikte – je weet wel, die met de virtuele spraakassistent Siri. Aanvankelijk amuseerde ik me daar kostelijk mee: Siri is een gatlikker die je werkelijk de domste dingen helpt te onthouden. Tot ik na een week al merkte dat ik het ding zonder een greintje ironie toesprak: ‘Zet de wekker om acht uur.’ Toen dacht ik: ‘Shit.’ 
 
»Het is erg dubbel: hoewel ik me verheug me over elke nieuwe app en mijn Twitteraccount check terwijl ik nog de slaap uit m’n ogen zit te wrijven, vraag ik me tegelijkertijd af waarheen al die technologie ons zal leiden.»
 
- En in die zone tussen genot en onbehagen speelt ‘Black Mirror’ zich af?
 
Brooker «Ja. De titel verwijst naar de ‘zwarte spiegel’ die je tegenwoordig op elke muur, op elk bureau en in elke handpalm ziet: het zwarte scherm van een tv, een monitor en een smartphone. Elke aflevering heeft een andere cast, een andere setting, en zelfs een andere realiteit. Maar ze gaan alle drie over de manier waarop we nu leven – met een stevige geut zwarte humor.
 
Bekijk de trailer:
 
Cover 3750 17/07/2012

Dit artikel verscheen in:

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: