Man Liberation Front: het beste uit seizoen 1 [VIDEO]

, door (nj)

1
19649_MLF-video-406.jpg

Philippe Geubels «Je bent nog iets vergeten: tapas. Charcuterie met streken noem ik dat. En nog iets: handtassen voor mannen. Zeg nu zelf, dat is toch geen gezicht? Een mens vraagt zich af wat ze er allemaal insteken.»

Jan Van Looveren «Wat heeft een modale man nodig? Een portefeuille, een gsm en autosleutels, en eventueel een condoom. Dat valt allemaal perfect in broekzakken op te bergen: een man bag is dus volslagen overbodig.
    »Maar weet je wat ik nog erger vind dan sacochen voor venten? Zo van die draagdoeken om een baby in te vervoeren. Daar lopen mannen dan mee rond 'om een hechtere band met hun kind te krijgen'. Ik vind: die band die komt wel, later, als je ze genoeg slaag hebt gegeven (grijnst).»

HUMO Heren, over naar het tweede 'M!LF'-seizoen. Van wat ik er al van gezien heb, is dat beduidend sterker dan het eerste.

Van Looveren «Dat komt omdat we kritischer geweest zijn voor onszelf. Waren er het eerste seizoen drie man vóór en twee man tegen een sketch, dan was dat een geheide 'yes'. Nu moest de verhouding minstens vier tegen één zijn: anders schrapten we het idee.
    »Zo hadden we een item over hoe 'op vakantie gaan' eigenlijk toch een typisch vrouwelijke activiteit is, en dat de gemiddelde man liever thuisblijft, dicht bij zijn café en zijn maten. Onze oplossing voor dat heikele probleem was dat de gemiddelde man in kwestie zijn buren een valse snor aanplakt en een sombrero opzet en hen voor hun huis posteert. Vervolgens verdooft hij zijn vrouw en rijdt hij met haar een blokje om, en tegen dat hij weer voorbij zijn buren komt roepen die luidkeels '¡Ola!' Een win-winsituatie: de vrouw heeft haar vakantiegevoel, en de man kan fijn thuisblijven.
    »Maar die sketch is dus komen te sneuvelen bij gebrek aan de vereiste vier ja-stemmen. Al kan ik niet beloven dat we 'm niet toch gebruiken in een eventueel derde seizoen.»

HUMO Aan het eerste seizoen vond ik wel geestig dat jullie je vijand de Nieuwe Man ook een naam gaven: Gene Thomas.

Geubels «Gene wie?»

HUMO Ik vroeg me af: bestaat er ook een Gene Thomas-antipool? Een mannelijke BV waar jullie van het Man Liberation Front naar opkijken?

Van Looveren «Absoluut: Bart De Wever. Dat is nu eens een no nonsense-tiep, zie. Zegt wat hij denkt, en durft onbeschaamd bourgondiër te zijn.»

Geubels «Ik kan me ook niet voorstellen dat Bart De Wever 's morgens drie kwartier voor de spiegel staat. Zo van 'Zou ik vandaag toch niet dat smallere broekske aandoen?' Nee, hij trekt aan wat boven op zijn stapel ligt.»

Van Looveren «En op die stapel ligt nooit, maar dan ook nóóit, een driekwartbroek. Waarvoor dank.»

De meest bekeken videofragmenten uit het eerste seizoen van M!LF

M!LF: de Sjarapova-tennisbal

M!LF: Saint Pramme

De M!LF-quiz

M!LF: Super Daddy

Humo 3626 02/03/2010

Dit artikel verscheen in:

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: