Film: The Expendables 2

, door (vvp)

3
Film: The Expendables 2

Daarin gaat het met oorverdovend enthousiasme van ‘Boem!’ en ‘Pang!’ en staan naast Sly ook nog met vastgeschroefde grijns en rollende bicepsen achter hun machinegeweer: Arnold SchwarzeneggerBruce WillisJean-Claude Van DammeChuck NorrisDolph Lundgren! En nog enkele actiesterren uit het nu – onder anderen Jason Statham – maar dat doet er weinig toe: ‘The Expendables 2’ is verankerd in het verleden, toen ontploffingen nog écht knalden en zwetende spierballen ongegeneerd het gedachtegoed van Reagan uitdroegen.

Sylvester Stallone «Old time rock ’n’ roll, dat is het: we eren een genre dat al lang niet meer in de cinema is geweest. Tegenwoordig staat alles in het teken van de superheld: daar is niks mis mee, de tijden veranderen nu eenmaal. Maar ik denk dat onze ouderwetse spierbundels in ‘The Expendables’ net aanspreken omdat ze van die norm afwijken en je terugvoeren naar de tijd waarin helden nog van vlees en bloed waren en niemand konden verpulveren met laserstralen of zo. Ik denk dat het makkelijker is om met zulke helden mee te leven: ze brengen dan wel bovengemiddeld veel tijd in het krachthonk door, uiteindelijk zijn ze ook maar average Joes, die zich alleen onderscheiden door hun moed en hun doorzettingsvermogen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan