Sins of My Father

Deel
22205_sinsofmyfather.jpg
Aan zijn rijk kwam na een jarenlange klopjacht een einde op 2 december 1993, toen hij werd doodgeschoten op het dak van een huis in de stad Medellín. Zijn vrouw en kinderen verhuisden naar Buenos Aires, waar ze sindsdien een anoniem leven leiden. Tot de Argentijnse regisseur Nicolás Entel Escobars zoon Sebastián Marroquín kon overtuigen om zijn verhaal te doen: het resultaat kunt u vanavond bekijken in 'Sins of My Father'.

Sebastián Marroquín «In 1984 had mijn vader Rodrigo Lara Bonilla laten vermoorden, de Colombiaanse minister van Justitie: die had voor 1,2 miljard dollar cocaïne in beslag laten nemen. Vanaf dat moment was ons gezin constant op de vlucht. We konden nooit langer dan 48 uur op dezelfde plaats blijven, want het hele land zat achter mijn vader aan. Vijf jaar later werd presidentskandidaat Luis Carlos Galán tijdens zijn campagne vermoord: eveneens het werk van mijn vader. Galán ging openlijk de strijd aan met de drugskartels, en dat zinde mijn vader niet.

»Het heeft nog vier jaar geduurd voor ze m'n vader te pakken kregen. Ons stelden ze voor de keuze: ofwel Colombia voorgoed verlaten en in leven blijven, ofwel in Colombia blijven en de gevolgen dragen. Toen we in Argentinië waren aangekomen, heb ik meteen mijn naam - Juan Pablo Escobar - laten veranderen: ik wilde niet meer geassocieerd worden met de daden van m'n vader.»

- Heb je hem nooit iets kwalijk genomen?

Marroquín «Nee. Hij deed wat hij kon om zijn gezin en zijn werk gescheiden te houden. Mijn jeugd was een aaneenschakeling van normale gebeurtenissen - zoals trips naar Disneyworld - en excessen. Mijn vader koos bijvoorbeeld dieren uit het tijdschrift van National Geographic voor in de enorme tuin van ons landgoed. Mijn huisdieren waren giraffen, olifanten en nijlpaarden.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: