Humo's tv-parcours du jour:
met o.m. nieuwe Britse fictie in 'Love, Nina' en de QI-elfjes in 'No Such Thing as the News'

, door (kve)

3

☛ Love, Nina (BBC 1, 22.30)

Nick Hornby transponeert Nina Stibbe's bestseller naar het kleine scherm en doet dat goed. De Nina waarvan sprake wordt de nanny van George - Helena Bonham Carter in een productie waar geen Tim Burton mee gemoeid is? Kom dat zien! - en haar twee zoontjes. Er gebeurt niet bijster veel, maar de pittige one-liners, de subtiele humor en de nostalgische sfeer trekken je met gemak terug de jaren 80 in.
 

☛ Vertigo (NPO 2, 23.30)

Hitchcocks hypnotiserende thriller uit 1958 was zijn tijd ver vooruit. Stond op nummer 51 in het lijstje met de 100 beste films aller tijden van Onze Man. Zijn argumentatie daarvoor? Hierzo!

☛ No Such Thing as the News (BBC 2, 0.05)

Stephen Fry mag zijn QI-jas dan aan de haak hebben gehangen, zijn trouwe QI-elfjes zijn actiever dan ooit. Naast hun uiterst populaire, erg grappige én leerrijke podcast 'No Such Thing as a Fish' mogen ze hun weetjes nu ook op tv brengen. Geen random feiten deze keer, wel interessantigheden die ze deze week uit het nieuws hebben opgevist.
 

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan