Honderd dagen Trump: een balans in 'Check-Point' op Canvas

, door (kt)

Deel
vb

MiICHIEL VOS «Nauwelijks. De overwinning van Trump is de ultieme wraak op het Amerika van The Man – de culturele en financiële elite, zeg maar, die de kleine man al decennialang vertelt wat hij moet doen. ‘He’s the asskicker we need,’ zo zeggen zijn kiezers, ‘eindelijk iemand die naar óns luistert!’ En ze vinden het helemaal te gek dat hij zoals hen praat. De pers: ‘Nasty people!’ ‘Wat dit land nodig heeft? Een goeie shutdown!’ ‘De American Dream? Zo dood als een pier!’ Het enige waarvoor hij moet uitkijken, is dat hij géén man van Washington wordt. Die kaste heeft de Trump-sympathisanten immers systematisch genegeerd en belachelijk gemaakt: hij moet en zal een outsider blijven. Maar als hij iets gedaan wil krijgen, zal hij het spel moeten meespelen: je kunt wel staan gillen dat je Obamacare zult afvoeren of een muur op de grens met Mexico zult bouwen, maar daar boek je nog geen resultaten mee.»

HUMO Trump zou niet de eerste president zijn die z’n tanden stukbijt op de politieke realiteit. Obama beloofde de gevangenis op Guantánamo Bay te sluiten, maar acht jaar later is die nog altijd operationeel.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan