De documentaires die u deze week graag informeren (van 28 juli tot 3 augustus)

, door (sw)

Deel
vb

Johnny Cash: American Rebel

Canvas, zaterdag 29 juli, 22.40

MUZIEK Portret van de Man in Black aan de hand van een dozijn van zijn grootste hits, van zijn eerste nummer één ‘I Walk the Line’ uit 1957 tot zijn Nine Inch Nails-cover ‘Hurt’ uit 2002.

Witnesses of Doom

Canvas, dinsdag 1 augustus, 21.05

GESCHIEDENIS Docu over de interviews van schrijver Michael Musmanno in 1948 met enkele getuigen van Hitlers laatste dagen. De videotapes van die gesprekken leken lang verloren, tot ze in 2013 opdoken in een archief.

De kleedkamer

Canvas, woensdag 2 augustus, 21.05

SPORT Bij de start van de Belgische competitie herhaalt Canvas de docureeks van Ruben Van Gucht over legendarische elftallen uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis. In aflevering één: Anderlecht in 2000.

Trumps weg naar het witte huis

Canvas, donderdag 3 augustus, 21.05

ACTUA Voor wie zich de afgelopen maanden heeft afgevraagd hoe Donald Trump ooit in het Witte Huis is kunnen raken: deze docu van de Amerikaanse openbare omroep PBS legt het netjes uit.

De vuile sprint van 1988

NPO 2, donderdag 3 augustus, 23.50

SPORT Docu over de beruchte sprintfinale op de Spelen van Seoel in 1988, toen de Canadees Ben Johnson goud won en een wereldrecord vestigde, maar ’s anderendaags gediskwalificeerd werd wegens dopinggebruik.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan