Spel: Peter vs. de rest

, door (kd)

45
peter

De rest, dat zijn de BV’s die hem in Kaapstad komen opzoeken in de hoop hem in drie verschillende uitdagingen af te troeven. Vanavond strijdt Rob Vanoudenhoven om de eer, de komende weken passeren onder meer Bartel Van Riet, Véronique De Kock en Jan Van Looveren de revue.

Peter Van Asbroeck «Ik ben ongeveer acht weken in Kaapstad geweest en kreeg er bezoek van zeven BV’s, zonder dat ik op voorhand wist wie ik precies zou ontmoeten. Eigenlijk was het hele programma één groot raadsel voor mij: via een tablet-pc kreeg ik van een mysterieuze stem routebeschrijvingen, waarop mijn taxichauffeur, een Zuid-Afrikaanse Indiër met Duitse roots, me naar de plaats van ontmoeting bracht. Daarna kregen mijn tegenstander en ik van diezelfde stem een cryptische omschrijving – in het Afrikaans – van het thema waarrond de drie proeven zouden draaien.
    »Neem nu 'jagen': je denkt dan dat je een dier zal moeten vangen, maar de proeven bleken uiteindelijk om iets helemaal anders te gaan. Alle opdrachten waren overigens ingebed in de Zuid-Afrikaanse cultuur.
    »Zo heb ik veel in zee rondgedobberd en heb ik de witte haai – the great man-eater – van heel dichtbij gezien. Maar er waren niet enkel fysieke proeven: ik heb ook een gospelkoor voorgezongen tijdens een evangelische kerkdienst. Met mijn beperkt zangtalent was dat toch een zeer zware opgave (lacht)

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: